به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، خبرنگار اين شبکه گفت: عملیات امنیتی گسترده پلیس آمریکا در قلب واشنگتن برای جدا نگه داشتن شمار بسیار زیاد تظاهرکنندگان مخالف فاشیسم در آمریکا از گروه کوچک بیست نفریِ نژادپرستان سفیدپوست در سالگرد تظاهرات مرگبار شارلوتسویل، انجام شد.
مجری این شبکه ابتدا گفت: نژادپرستان سفیدپوست آمریکایی که به برتری نژاد سفید بر سایر نژادها قائل هستند در شهر واشنگتن دی سی، پایتخت این کشور، در سالگرد تظاهرات شارلوتسویل که منجر به کشته شدن یک زن آمریکایی شد، اعلام راهپیمایی کردند، ولی تعداد بسیار کمی از راستگرایان سفیدپوست در این راهپیمایی در برابر کاخ سفید حضور پیدا کردند. شمار نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان مخالف نژادپرستان به مراتب بیشتر از تعداد آنان بود.
کریس باتلر، خبرنگار این شبکه، طی گزارشی از واشنگتن دی سی، تظاهرات ضدنژادپرستی را در خیابانهای پایتخت آمریکا نزدیک کاخ سفید نشان داد که طی آن، یک مرد سیاهپوست در میان جمع تظاهرکنندگان فریاد میزد: «این خیابانها به چه کسی تعلق دارد؟» که تظاهرکنندگان در پاسخ وی شعار میدادند: «این خیابانها متعلق به ما است.» (جایی برای نژادپرستان در این خیابانها نیست.)
باتلر گفت: خشم و دلسردی در خیابان های واشنگتن مشاهده می شد. هزاران تن برای تظاهرات در برابر سفیدپوستان ملیگرا در خیابانهای مرکز این شهر تجمع کردند. بسیاری از تظاهرکنندگان ماسک به چهره زده و صورت خود را پوشانده بودند.
این شبکه سپس تصاویری از درگیری ها در تظاهرات جنجال برانگیز سال گذشته در شهر شارلوتسویل در ایالت ویرجینیای آمریکا پخش کرد. تظاهرات شارلوتسویل منجر به درگیری میان نژادپرستان سفیدپوست و مخالفان آنها شد و یکی از نژادپرستان سفیدپوست با خودروِ شخصیاش به صف تظاهرکنندگان مخالفِ فاشیسم حملهور شد و یکی از آنان را- که زنی به نام هدر هایر بود- کشت.
سپس تصاویری از تظاهرات امسال در واشنگتن نشان داده شد، که روی یکی از پلاکاردها نوشته شده بود: «نه، به نازیها.» یکی از زنان سیاهپوست در تظاهرات واشنگتن به خبرنگار بی بی سی گفت: ما در راهپیمایی امروز، برای هد هایر که سال گذشته جان خود را از دست داد، لحظه ای سکوت کردیم. وی افزود: آن اتفاق هرگز نباید میافتاد.
خبرنگار در ادامه گفت: بسیاری در تظاهرات امروز در واشنگتن به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، انتقاد داشتند، زیرا وی پس از تظاهرات خشونت بار شارلوتسویل، مدعی شده بود که هر دو طرف مقصر بودند. روی یک پلاکارد ترامپ، حامی سفیدپوستان نژادپرست معرفی شده بود.
در تظاهرات امسال، تعداد بسیار اندک نژادپرستان سفیدپوستان اصلاً قابل مقایسه با شمار بسیار زیاد تظاهرکنندگان مخالف فاشیسم نبود. تعداد ملیگرایان سفیدپوست در راهپیمایی واشنگتن فقط حدود 20 تن بود! آنان برای راهپیماییِ حدود 400 نفر در واشنگتن مجوز گرفته بودند.
خبرنگار افزود: در خلال این تظاهرات (علیه نژادپرستان) درگیریهای مختصر و پراکندهای میان تظاهرکنندگان و پلیس رخ داد. این درگیریها زمانی بیشتر شد که پس از پایان تجمع کوچک ملیگرایان سفیدپوست در برابر کاخ سفید، نیروهای پلیس تلاش کردند آنان را با سوار کردن بر خودروهای ونِ پلیس، همراه اسکورت، از برابر دروازههای کاخ سفید دور کنند. نیروهای پلیس به سختی تلاش کردند که دو طرف را از یکدیگر جدا نگه دارند. واقعیت این است که این، یک عملیات امنیتی عظیم در قلب واشنگتن دی سي بود، اما صرفاً برای تظاهرات بسیار کوچک ملیگرایان سفیدپوست انجام شد، زیرا شمار مخالفان آن ها بسیار زیاد بود. برخی از مخالفان فاشسیم در آمریکا، پلاکاردهایی را در حمایت از کثرتگراییِ (نژادی و قومی) در دست گرفته بودند. یکی از تظاهرکنندگان، پرچم سیاهی را در دست داشت که با خط سفید روی آن نوشته شده بود: «زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد.» خبرنگار در خاتمه اضافه کرد: هر دو طرف میخواستند صداهایشان در برابر کاخ سفید شنیده شود.