به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما ؛ این کاوشگر با نام پارکِر به صورت مستقیم از بخش باریکی از جو خارجی خورشید که در زمان خورشید گرفتگی کلی اواخر ماه اوت سال گذشته قابل روئیت بود حرکت می کند.
این کاوشگر به فاصله شش میلیون کیلومتری سطح خورشید می رسد و با وجود گرما و تشعشع زیاد، خنک باقی می ماند تا به این شکل دانشمندان بتوانند خورشید را به شکلی که تاکنون ممکن نبوده است بررسی کنند.
این کاوشگر که با عایق حرارتی جدید کربن و سایر فناورهای پیشرفته محافظت می شود، ماه اکتبر از ونوس عبور می کند. کاوشگر پارکر، نخستین بار ماه نوامبر به خورشید می رسد. این فضاپیما در مدت هفت سال، بیست و چهار بار در فاصله نزدیک خورشید قرار خواهد گرفت.
هزینه اجرای این پروژه، یک و نیم میلیارد دلار است.
پارکر قرار بود شنبه صبح پرتاب شود که این کار به سبب بروز مشکلی در لحظه آخر، ممکن نشد.
این کاوشگر در شهر کیپ کاناورال به فضا پرتاب می شود. هزاران تماشاگر برای دومین روز پیاپی، اواسط شب از این شهر و شهرهای اطرف در محل پرتاب کاوشگر حضور پیدا کرده بودند.
یوجین پارکر ستاره شناس نود و یک ساله که این کاوشگر به نام وی نامگذاری شده است نیز از جمله حاضران بود. پارکر شصت سال قبل وجود طوفان های خورشیدی را اعلام کرده بود.
طوفان های خورشیدی، جریانی از ذرات یونی (پلاسما) انرژی داری هستند که از طرف خورشید به فضا در تمام جهات ساطع میشوند.
فاصله زمین تا خورشید، صد و پنجاه میلیون کیلومتر است و این فضاپیما، چهار درصد از این فاصله را طی می کند. این فاصله هفت برابر از فاصله کاوشگر قبلی با خورشید، نزدیک تر است.