به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما ؛ علی فرجی در نشست خبری با اشاره به تحریم های اخیر گفت : با دریافت مجوز از سازمان غذاو داروی وزارت بهداشت ، سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر می تواند داروهای خاصی را که در داخل تولید نمی شود ، وارد کند.
وی همچنین از تقویت داروخانه هلال در جزیره کیش برای داروهای موردی خبر داد ، گفت : علاوه بر تقویت واردات برای تامین ذخایر استراتژیک ، داروخانه جزیره کیش فعالتر از پیش به دلیل وجود منطقه ازاد نیازداروی بیماران را تامین کند .
وی گفت : تامین ذخیره دارویی به مدت یک سال از دیگر برنامه های سازمان تداکات پزشکی هلال برای برای مقابله با تحریم هاست.
فرجی همچنین از ارائه بسته خدمات به بیماران دیالیزی خبر داد و گفت : تجهیزات بیماران دیالیزی در شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران درحال تولید است.
وی با اشاره به اینکه شرکت داروسازی سها بیش از 100 قلم دارو پروانه تولید دارد ، گفت : فروش مستقیم دارو نیز در داروخانههای مرکزی هلال صورت میگیرد که علاوه بر شعبه کنار ساختمان سازمان- خیابان طالقانی ، شعبه دوم در تهرانپارس است و داروخانهای هم در کیش فعالیت میکند که معمولا مردم داروهای خاص را تامین میکنند.
وی گفت: شرکت پخش سها هلال به عنوان یکی از شرکتهای مورد اعتماد مردم بخشی از وظیفه تامین و توزیع دارو را به عهده دارد.
فرجی افزودد: واردات دارو توسط شرکت بازرگانی سها کیش انجام میشود و با هماهنگی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت ، واردات داروهای موردی انجام میشود.
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر ادامه داد: با توجه به اینکه امسال سال حمایت از کالای ایرانی است تمام تمرکز و توجه ما روی تقویت تولید و افزایش کمی و کیفی تولیدات است و راه اندازی خطوط جدید و نوسازی خطوط فعلی را مد نظر داریم.
مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر با اشاره به تحریمهای آمریکا اظهار کرد: به دستور ریاست جمعیت هلال احمر موظف به تامین و ذخیره استراتژیک داروهای مورد نیاز شدیم و داروخانه جزیره کیش نیز فعالتر خواهد بود تا داروهایی که مورد نیاز است اما به دلیل قوانین موضوعی کشور ورود آنها به سرزمین اصلی امکان ندارد از این طریق تامین شود و با توجه به اینکه گاهی مردم برای تامین برخی از اقلام دارویی به کشورهای همجوار میروند باید بتوانیم این داروها را در جزیره کیش فراهم کنیم.
تقویت داروخانه کیش برای واردات داروهای موردی بیماران خاص
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه دانشگاههای علوم پزشکی کشور خریدار فیلترهای دیالیز تولیدی در سازمان تدارکات پزشکی هستند، گفت: بدهی دانشگاههای علوم پزشکی به ما در بخش تجهیزات پزشکی ۸۰ میلیارد تومان است.
دکتر علی فرجی در جمع خبرنگاران افزود: به دلیل مشکلات طرح تحول و مطالبات زیاد از بیمهها این دانشگاهها نتوانستهاند بدهیهای خود را به ما بپردازند و اکنون ۸۰ میلیارد تومان از دانشگاههای علوم پزشکی در بخش تجهیزات، حدود ۷۰ میلیارد تومان در حوزه پخش و ۲۵ میلیارد در حوزه داروسازی به ما بدهی دارند و این در حالی بوده که ما هیچ بودجهای از هلالاحمر نمیگیریم و خودگردان هستیم.
وی با بیان اینکه قرار است ما بازوی اقتصادی هلالاحمر باشیم تا بتوانیم در سیل و خشکسالی به آسیبدیدگان کمک کنیم، گفت: با شرایط کنونی پیش آمده نمیتوانیم سودده باشیم. بیش از ۲ هزار نیروی کار داریم که اگر در مورد صنعت قیمتها واقعی نشود و هزینههای سربار لحاظ نشود به سمت مشکلات بیشتر پیش میرویم البته نمیگوییم فشار بر دوش مردم باشد، بلکه دولت و بیمهها باید همکاری کنند.
فرجی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزارت بهداشت اعلام کرده صنعت دارویی برای تقویت خود باید به صادرات روی آورد، گفت: این استدلال چندان کارشناسی نیست؛ چرا که کارخانهها در هزینه روزمره خود ماندهاند و علاوه بر آن مطالبات معوقی دارند که باید پرداخت شود و در این صورت است که میتوان به سمت صادرات رفت، البته که ظرفیتهای خالی در شرکتها وجود دارد، اما اصول خط تولید قدیمی است.
وی با بیان اینکه چین و هند از بزرگترین تولیدکنندههای مواد اولیه دارویی هستند، گفت: کشورهای پیشرفته نیز از این دو کشور خرید مواد اولیه دارند، چون گاهی تولید ماده اولیه مقرون به صرفه نیست، بنابراین ما نیز بسیاری از مواد اولیه را به کشور وارد میکنیم.
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه در شرایط تحریمهای ظالمانه تولید چه محصولات جدیدی در دستور کار است، اظهار کرد: در جنگ ایران و عراق و در شرایط تحریم، تعداد زیادی کارخانه تولید دارو راهاندازی شد، این اصل امروز نیز باید مدنظر باید قرار گیرد تا شاهد مقابله هر چه بهتر با تحریمها باشیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه امسال سال حمایت از کالای ایرانی است تمام تمرکز و توجه ما روی تقویت تولید است و هدف اصلی ما این است که به افزایش کمی و کیفی تولیدات خود بپردازیم. در این راستا راه اندازی خطوط جدید و نوسازی خطوط فعلی را مد نظر داریم.
دکتر فرجی در مورد اینکه آیا کمبود دارویی در داروخانههای هلال احمر وجود دارد یا خیر؟، گفت: کمبود؛ به معنی اینکه نتوانیم داروها را تامین کنیم؛ نداریم و بر اساس لیست کمبودی که منتشر میشود به تامین داروها میپردازیم و در حال حاضر مشغول ذخیره سازی دارو برای حداقل یک سال آینده هستیم. در شرایط عادی ذخیره سازی برای سه تا چهار ماه انجام میشود، ولی در شرایط فعلی به دلیل اینکه وضعیت قابل پیش بینی نیست برای یک دوره یکساله داروها را ذخیره میکنیم.
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر در مورد توسعه و راه اندازی خطوط تولید تجهیزات دارو، گفت: تمام تلاشمان را به کار میبندیم تا خطهایمان با همه شرایط سخت و دشوار فعالیت کنند و نیم نگاهی هم به راه اندازی خطوط جدید داریم. در کارخانه تجهیزات پزشکی پیگیر این هستیم که فیبرهای مورد نیاز فیلترهای دیالیز را در کشور تولید کنیم و در مجموع دنبال استفاده از سرمایه گذاریهای مشترک برای راه اندازی خطوط مورد نیاز هستیم.
وی درباره وضعیت کارخانه سها پس از اینکه دو طبقه از آن آتش گرفته بود و اینکه چه زمانی ظرفیت این بخش استفاده خواهد شد، گفت: در این زمینه اختلافی میان ما و بیمه وجود دارد که در حال داوری است، البته مبالغی از خسارت پرداخت شده است. فکر میکنم بیش از ۳۰ میلیارد خسارت باید پرداخت شود که بیمه معتقد است دو سوم آن را باید پرداخت کند. همچنین راه اندازی آن دو طبقه در یک برنامه مرحلهای در حال پیشروی است که تا الان شاید نزدیک به ۳۰ درصد پیشرفت داشته باشد، اما اگر بخواهید سریعتر این کار را انجام دهید باید به صورت سرمایه گذاری مشترک پیش برویم تا بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.