رئیس سازمان شیلات: بیش از ۱۳۷ هزار تن محصولات شیلاتی با ارزش ۵۰۷ میلیون دلار صادر شده است.
وی گفت: در تولید ماهیان گرمابی نیز 200 هزار تن کپور تولید شده و 65 هزار تن نیز از دریاچه ها، رودخانه ها و دریاچه های پشت سدها برداشته شده است.
رئیس سازمان شیلات درباره توسعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور افزود: بیش از 2600 تن ماهیان خاویاری در کشور به منظور حفظ نام ایرانی در بازارهای صادراتی این محصول تولید شده است.
صالحی میزان صید را در آبهای دریای عمان ، خلیج فارس و اقیانوس هند 700 هزار تن اعلام کرد و گفت: در بخش صید تن ماهیان با یک هزار فروند شناور در اقیانوس هند در جایگاه دوم قرار داریم و بین کشورهای غرب اقیانوس مقام اول را کسب کردیم.
وی افزود: شناورهای ایران تا انتهای جنوب افریقا و آبهای اندونزی برای صید انواع ماهیان حضور دارند.
رئیس سازمان شیلات درباره جایگاه ایران در پرورش میگو گفت: در بخش تولید و پرورش میگو در خاورمیانه و شمال افریقا جایگاه نخست و در زمینه پرورش ماهیان خاویاری جزو 5 کشور جهان هستیم.
صالحی میزان صادرات خاویار پرورشی ایران را 5 تن اعلام کرد و افزود: سال گذشته بیش از 2600 تن انواع ماهیان خاویاری پرورشی تولید شده است.
وی تاکید کرد: ایران در زمینه حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر بویژه ماهیان خاویاری جزو چهار کشور اول جهان است و تاکنون بیش از 400 میلیون بچه ماهی را رهاسازی کرده است.
رئیس سازمان شیلات میزان تولید میگوی پرورشی را 24 هزار تن اعلام کرد و گفت: ارزش صادرات میگو به بازارهای جهانی 150 میلیون دلار است.
صالحی پرورش ماهی در قفس را با همکاری کشورهای اروپایی از مهمترین برنامه های سازمان شیلات دانست و افزود: هم اکنون دانش تولید برخی تجهیزات و امکانات مربوط به این صنعت در داخل تولید می شود و بخشی دیگر از واردات تامین می شود اما وابستگی به گونه ای نیست که اگر روابط قطع شود قادر به اجرای طرح نباشیم.
وی همچنین از خودکفایی کشور در زمینه ساخت شناورهای صیادی خبرداد و گفت: از ابتدای امسال واردات شناورهای صیادی ممنوع شده و نیاز صیادان و صنعت صیادی از تولیدات داخلی تامین می شود.
رئیس سازمان شیلات از اجرای طرح صید باقلاب به منظور توسعه اشتغال در مناطق روستایی و جزایر خلیج فارس خبرداد و افزود: در این طرح زنجیره هایی ایجاد کردیم که محصول این صیادان با شرایط بهتری فروش رود.
صالحی گفت: هم اکنون 230 هزار نفر در بخش شیلات شاغل اند و قرار است این آمار در سال پایانی برنامه ششم به 250 هزار نفر افزایش یابد.
وی توسعه بازارهای صادراتی و ایجاد بازارهای جدید را از اقدامات سازمان شیلات دانست و افزود: کشورهای آسیای جنوب شرقی، همسایگان جنوب خلیج فارس، عراق، روسیه و کشورهای منطقه اوراسیا از بازارهای جدید صادراتی برای محصولات شیلاتی است.
رئیس سازمان شیلات میزان تولید ماهیان و گیاهان زینتی را 240 میلیون قطعه بچه ماهی اعلام کرد و از اجرای طرح مشترک سازمان شیلات و وزارت بهداشت در زمینه تولید زالو و دیگر گونه های جدید خبر داد.