محققان علوم پزشکی در فنلاند می گویند استفاده از حمام سونا نه فقط باعث آرامش و احساس رضایت می شود بلکه بسیاری از ابعاد سلامت را بهبود می بخشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، استفاده از حمام سونا به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، مغزی شناختی و بیماری های ریوی همچون آسم و آنفلوانزا منجر می شود و همچنین سردرد و درد ناشی از آرتریت روماتوئید را نیز کاهش می دهد.
دکتر یاری لوکانن و همکارانش در دانشکده طب ورزشی دانشگاه یواسکیلا در فنلاند می گویند سونا به طور کلی کیفیت زندگی را بهبود می بخشد و میزان اثر بخشی آن حتی با فعالیت های فیزیکی همچون راه رفتن تند مساوی است.
نتایج یافته های محققان فنلاندی در شماره اخیر نشریه کلینیک مایو منتشر شده است.
یافته این محققان بر اساس بررسی پیشین آنها انجام شده است که درباره ارتباط بین حمام سونا و سکته مغزی بود.
محققان در آن بررسی دریافتند استفاده از حمام سونا به کاهش فشار خون و بهبود چربی های خونی و کاهش سفتی عروق (تصلب شرایین) و همچنین سفتی عروق کاروتید گردنی و نیز کاهش مقاومت عروق محیطی بدن منجر می شود و در نهایت، کاهش فشار خون، کاهش خطر ابتلا به زوال عقلی و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در پی دارد.
در فنلاند حمام های سونا دمایی بین 80 تا 100 درجه سانتی گراد و رطوبتی بین 10 تا 20 درصد دارند و هر فرد بین 5 تا بیست دقیقه را در حمام می ماند و سپس از حوضچه آب سرد، یا دوش خنک یا اتاق خنک استفاده می کند.
مردم فنلاند در هفته دست کم یک بار حمام سونا می روند و حضور متوسط آنها در حمام سونا دو تا سه بار در هفته است.
سکته مغزی در کل دنیا دومین علت مرگ بشر است و اولین علت از کارافتادگی، اما در کشورهای پیشرفته در حال حاضر سومین علت مرگ است که با پیر شدن جوامع در آینده نه چندان دور در آن کشورها نیز دومین علت مرگ خواهد شد.
سکته مغزی یعنی بسته شدن یا پاره شدن یک شریان مغزی که به دنبال آن اختلال در گردش خون آن ناحیه از مغز ایجاد شده و موجب بروز علائمی مثل فلج نیمه بدن، اختلال تکلم و اختلال در راه رفتن می شود.
سکته مغزی، زمانی اتفاق می افتد که رگی خونی در مغز مسدود یا منفجر شود. به طور متوسط 10 تا 15 درصد افرادی که به سکته های مغزی مبتلا می شوند در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند و 60 تا 70 درصد بیماران با درمان مناسب می توانند زندگی مستقل داشته باشند.
یکی از علل متداول سکته مغزی ضخیم و سخت شدن دیواره رگ های خونی است.
پلاکت های ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و ... انعطاف رگ های خونی را از میان می برند. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود.
عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد، درمان نشدن فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف می شود. معمولاً این افراد علایم خبرکننده ای مانند سردرد و تشنج دارند که منجر به پاره شدن رگ های مغزی می شود.
یکی دیگر از دلایل بروز سکته های مغزی حرکت لخته خون از قلب یا عروق گردن است که وارد مغز می شود مبتلایان به رماتیسم قلبی یا بیماران قلبی که ریتم قلبشان دچار مشکل است و کسانی که دچار سکته های قلبی شده اند یا مشکل دریچه ای دارند مستعد ابتلا به سکته های مغزی هستند.