به گفته حجتی ، دولت درسال های اخیر با پرداخت تسهیلات ، سعی زیادی داشته تا کشاورز را متقاعد به حفظ بستر کشاورزی کند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: به منظورحفظ بسترسطح تولید کشور و بهره برداری بالا در بخش کشاورزی، چاره ای نداریم به جز اینکه تراکم کشت از یک به دوکشت افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، محمود حجتی امروز در جمع اعضای هیات مدیره مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در آمل افزود: اکنون نباید در استانهای مازندران وگیلان که دارای خاک حاصلخیز و منابع آبی مناسبی نسبت به دیگر استانهای کشور است، به یک کشت محصول اقدام کنند و این درحالی است که در کشور تایلند که در تولید برنج نیز صادرات خوبی دارد، چهار تا 5 کشت انجام می شود.
وی، توسعه آب بندانها ولایروبی آنها را به منظور یکی از منابع مهم وقدیمی ذخیره آب در استانهای شمالی کشور را برای افزایش تراکم کشت حائزاهمیت خواند وادامه داد: به دنبال خشکسالی های اخیر در کشور، دولت برای حفظ بستر کشاورزی وتامین منابع آبی کشاورزی از ذخیره های آببندانها، حمایت خودرا برای لایروبی پس از برداشت محصولات شروع کرده است.
وزیرجهادکشاورزی با بیان اینکه دولت به دنبال کاهش هزینه های بخش تولید کشاورزی در کشور است، گفت: یکی از این راهکارها که وزارت جهادکشاورزی برنامه های ترویجی خود را برای تغییرالگوهای کشت وحتی توسعه تراکم کشت در برخی استانها است.
حجتی، با بیان اینکه توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی باحمایت دولت در بخش تجهیز، تامین آب، کشت وبرداشت کشاورزی در کشوردر سال های اخیر رشد خوبی داشته است، گفت، به صورت ویژه دراین سال ها مکانیزاسیون بخش کشت وبرداشت محصولات کشاورزی ازجمله توزیع دستگاه های نشاکار و کمباین های مخصوص برداشت برنج افزایش داشته است.
وزیرجهادکشاورزی با اشاره به اینکه تغییرکاربری زمین تنها درمازندران نیست و این مشکل در کل کشور است، گفت: اینکه اکنون به دلایلی کشاورز عنوان می کند که درتولید کشت حمایت نمی شود واقدام به تغییرکاربری وفروش زمین انجام می دهد، موضوع نگران کننده ای هست.
حجتی افزود: وقتی شالیزارها تبدیل به ویلا شود، نسل آینده و فرزندان این استان نمی توانند بستر کشاورزی نسل های قدیمی را شاهد باشند و باید بروند سرایدار ویلای میهمان های ناخوانده شوند.
وی با بیان اینکه دولت درسال های اخیر با پرداخت تسهیلات سعی زیادی داشته تا کشاورز را متقاعد به حفظ بستر کشاورزی داشته باشد، گفت، با برند سازی و توجه به کیفیت محصولات می توانیم در امر تولیدات کشاورزی حرفی برای گفتن داشته باشیم واین اقدام درحال انجام است.