به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از آسوشیتدپرس؛ بارش بارانهای شدید موسمی و جاری شدن سیل در جنوب غرب هند دست کم بیست و شش قربانی گرفت.
این حادثه در ایالت کرالا(Kerala) در جنوب غرب هند روی داد و بر اثر رانش زمین هم چندین خانه تخریب شدند.سیل همچنین سبب شد تا مقامات این ایالت پانزده هزار و پانصد نفر از مردم این منطقه را تخلیه و به مکان امن منتقل کنند.
پینارایی ویجایان(Pinarayi Vijayan) سروزیر ایالت کرالا در رابطه با سیل گفت که خسارت سیل بسیار سنگین است و ما مجبور شده ایم که دریچه های سدهای منطقه را به منظور جلوگیری از شکستن آنها باز کنیم.
شیبو (Shibu) یکی از مقامات امدادرسانی روز جمعه گفت که نزدیک به 200 سرباز ارتش به نیروهای امدادگر در مناطق آسیب دیده ایانکول(Ayankkul) آیدوکی (Idukki) و وایاند(Wayanad) پیوستند.باران های موسمی هر سال در هند صدها نفر را به کام مرگ می کشاند.فصل بارانهای موسمی از ماه ژوئن آغاز و تا سپتامبر ادامه دارد.
جریان هوای برخاسته در روی شبه قاره هند، محیطی با فشار کم را ایجاد میکند. این هوا نخست منبسط شده سپس سرد میشود، آنگاه رطوبتی را که با خود حمل میکرده به ابر و سرانجام باران تبدیل میگردد. فرآیند میعان نیز گرمای نهان (latent heat) ذخیره شده در مولکولهای آب را آزاد میکند. این منبع عظیم گرما به نیروی شناوری برای ایجاد چرخه مانسون(باران موسمی) افزوده میشود.
رشته کوههای گاتس(Ghats) در ساحل غربی هند و رشته کوههای هیمالایا در فلات تبت در شمال شبهقاره هند، نیروی مکانیکی بالاروندهای تولید میکنند که این نیرو به فرآیند میعان و بارش بسیار کمک میکند. بارانهای موسمی تابستانی آسیا، برای حدود یکصد روز، تقریبا همزمان با بادهای 120 روزه سیستان، از روزهای پایانی خرداد ماه آغاز شده و در روزهای آغازین مهر ماه به پایان میرسد. روز آغازین این بارانها برای هر سال متفاوت از سالهای دیگر است، اما این روز در یک محدوده یک ماهه قرار دارد.
در کرالا Kerala، که در عرض جغرافیایی 8 درجه شمالی قرار دارد، این بارانها در روز 12 خرداد، با تقریب یک هفتهای، آغاز میشود. سپس باران موسمی به آهستگی به سوی شمالغربی پیشروی میکند. روز 21 خرداد در بمبی، 19 درجه شمالی، و روز 26 خرداد در دهلی، 28.5 درجه شمالی، خود را نشان میدهد.
در نیمه نخست تیر ماه، تمامی شبه قاره هند زیر نفوذ باران موسمی قرار میگیرد. تعادل آب در هندچنان مو به مو و تنگاتنگ است که فقط یک هفته تاخیر در باران به فاجعهای بزرگ منجر میشود.
هرچند تاریخ آغاز این بارانها شدتی یکماهه به همراه دارد، اما پژوهشها نشان میدهد که مقدار باران موسمی، ربطی به تاریخ آغاز آن ندارد. بیشینه این بارشها درچران پونجی(Cherranpunji) با میانگین 425 اینچ در سال است، اما در یک مورد حتی 1024 اینچ بارندگی هم ثبت شده است.
بررسی و مطالعه بارانهای موسمی نشان میدهد که این جریان در حدود اواخر مرداد و اوایل شهریور، یک وقفه 3 الی 21 روزه دارد. از مهر ماه تا خرداد ماه در شبهقاره هند، بهجز منطقه تامیلنادو و رشتهکوههای گاتس Ghats، به ندرت بیش از چند میلیمتر باران میبارد. در مهر ماه بارانهای موسمی به سوی جنوبشرقی هند حرکت میکند. در آبانماه جبهه باران موسمی به تامیلنادو رسیده و تقریبا در همین زمان مانسون زمستانی در جنوب هند به آرامی آغاز میشود.