به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، پایگاه اینترنتی العهد لبنان تصورات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را در خصوص تسلیم شدن ایران زیر فشارها، ناشی از ناآگاهی او از تاریخچه ایران اسلامی دانست.
پایگاه اینترنتی العهد در یادداشتی نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گمان می کند ایران کشور ضعیفی است و اگر محاصره اش کند تسلیم فرمان او خواهد شد. اما کوته نظری ترامپ ناشی از ناآگاهی او از تاریخچه ایران اسلامی است. تاریخچه ای که ویژگی های آن را امام خمینی (ره) در حدود 40 سال پیش مشخص کرد و مهم ترین ویژگی آن، نرفتن زیر یوغ آمریکا یا هر شکل روابطی است که راهی به سوی تسلیم شدن در برابر شیطان بزرگ باشد.
ترامپ تاریخچه ملت ایران را خوب نخوانده و از ماهیت نظام اسلامی که برعکس ماهیت کشورهایی است که تسلیم واشنگتن شدند، اطلاعی ندارد. ترامپ در تعامل با جمهوری اسلامی، 40 سال سربلندی را درک نکرده است و گمان می کند ایران مانند کشورهایی است که تابع دولت او هستند.
با اندکی تامل مشخص می شود که ایران اسلامی با ایران محمدرضا پهلوی تفاوت دارد که روابط سیاسی بسیار صمیمانه ای با آمریکا داشت و به ژاندارم خاورمیانه تبدیل شد. شاه در آغوش آمریکا قرار گرفت و سالها سیاست حفظ منافع آمریکا را دنبال کرد و خدماتی به واشنگتن ارائه کرد که هیچ کشوری نکرده بود. شاه امتیازات اقتصادی زیادی به آمریکا داد و مستشاران نظامی آمریکایی را برای نظارت بر اوضاع ایران وارد کشور کرد تا حدی که واشنگتن در تعیین نمایندگان پارلمان و نقش آنها دخالت می کرد و قانون کاپیتولاسیون را بر ایران تحمیل کرد. حکومت پهلوی همچنین به آمریکا اجازه داد پایگاه هایی در شمال ایران ایجاد کند و به حامی رژیم صهیونیستی در منطقه تبدیل شد. اما بعد از انقلاب اسلامی ایران که شاه را سرنگون کرد و به لانه جاسوسی آمریکا راه یافت و سفارت اسرائیل در تهران را بست، تحول در روابط دو کشور آغاز شد. ایران دیگر بازوی آمریکا در خاورمیانه (غرب آسیا) نبود و ملت ایران به فرماندهی روح الله خمینی که آمریکا را شیطان بزرگ نامید، عزت و کرامت خود را بازیافت.
واشنگتن با حمایت از صدام در جنگ هشت ساله تلاش کرد ایران را تحت فرمان خود در آورد ولی شکست خورد. همچنین دولت های آمریکا یکی پس از دیگری با اعمال تحریم هایی علیه ایران و سپس محاصره آن از طریق ورود به عراق، تلاش کردند ایران را مطیع کنند ولی شکست خوردند.
ترامپ توجه نکرده است که روسای جمهور پیش از او از جیمی کارتر و رونالد ریگان گرفته تا جرج بوش پسر نتوانستند تهران را شکست دهند. حتی جرج بوش پسر که جنگ طلب ترین رئیس جمهور آمریکا پس از فروپاشی اتحاد شوروی بود نه از طریق قراردادن ایران در محور شرارت و نه با محاصره این کشور، نتوانست با جمهوری اسلامی رویارو شود.
ترامپ به ندای مردم خودش گوش نداد که نمی خواهند وارد رویارویی با تهران شوند و همواره بر ضرورت بازنگری در سیاست آمریکا در قبال ایران تاکید داشته اند. ترامپ حتی همه تلاش های رئیس جمهور قبل از خود یعنی باراک اوباما را بر باد داد و بار دیگر روابط ایران را وارد مرحله رویارویی کرد که نتیجه ای جز شکست دولت او نخواهد داشت.
چهل سال است که ایران همچنان دولت آمریکا را پرچمدار استکبار جهانی می داند و حاضر نیست در برابر آن تسلیم شود و با صهیونیست ها رابطه برقرار کند. جمهوری اسلامی همچنان نوک پیکان رویارویی با این استکبار محسوب می شود.
ترامپ همواره تلاش می کند بگوید برای مذاکره آماده است ولی درخواستش برای گفتگو را با اعمال تحریم ها همراه کرده است با این تصور که دست بالا را در مذاکره خواهد داشت و تهران از موضع ضعف برای رهایی از تحریم ها مذاکره خواهد کرد. این مسئله نشان می دهد ترامپ از ذهنیت بسیار مستحکم ملت ایران آگاه نیست که حاضر است در نبرد برای ایستادگی و سربلندی در برابر ذهنیت متکبرانه آمریکا، همه فشارها را تحمل کند.
اکنون ایران با تحکیم روابط خود با چین و روسیه که اعلام کرده اند در برابر فشارهای آمریکا خواهند ایستاد؛ اهرم های زیادی در این رویارویی در اختیار دارد. ایران همچنین روابطی نزدیک با کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای آسیایی به منظور مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا برقرار کرده که موجب شده است دونالد ترامپ در این نبرد تنها بماند. این نبرد، برحق بودن ایران را در برابر قلدری آمریکا ثابت خواهد کرد تا تصویر آمریکای قدرتمند از هم بپاشد.