مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران گفت: سطح زیر کشت دوم برنج امسال در این استان حدود 50 درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، عزیزالله شهیدی فر با بیان اینکه سطح زیر کشت دوم برنج پارسال حدود 40 هزار هکتار بوده و امسال با همکاری رسانه ها، کارشناسان این اداره کل و محدودیت های انجام شده در این زمینه به کمتر از 20 هزار هکتار رسیده است افزود: جهاد کشاورزی برای کشت دوم برنج در مناطقی روان آب وجود دارد مانند مناطقی غربی مازندران، محدودیتی قائل نبوده و آن را ترویج می کند.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه وقتی بخش زیادی از روان آب های این استان به هرز می رود، کشاورزان می توانند با هدایت آن به آببندان ها و ذخیره سازی، کشت دوم را انجام داده و محدودیت فقط برای برداشت آب های زیرزمینی است گفت: بیشتر کشت دوم برنج در حوزه آبریز هراز انجام شده که از آب سطحی موجود استفاده می شود.
شهیدی فر به هرز رفتن آب سطحی رودخانه هراز در طول سال اشاره کرد و افزود: مازندران نقش عمده ای در تامین برنج کشور داشته و نیاز به برنج وارداتی وجود دارد. همچنین کشت دوم برنج می تواند بخشی از نیاز کشور را به شرط نبود بحران آب تامین کند.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران نیاز مصرف شالی به آب در کشت دوم را نصف کشت اول دانست و گفت: با توجه به اینکه دمای هوا در اواخر مرداد و شهریور همراه با تبخیر کمتر آب شالیزاریزها کاهش می یابد و مدت زمان رسیدگی و برداشت برنج از 90 روز کشت نخست به 70 تا 75 روز در کشت دوم می رسد.
شهیدی فر با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به آببندان های مازندران افزود: منابع مصرفی آب بخش زیادی از شالیزارهای این استان از آببندان هاتامین شده و لایروبی و مدیریت آن مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در استان های شمالی است.