معاون مهندسی و توسعه شرکت آبفای کشور گفت: پیک گرما حداقل تا ۲۰ مرداد در کشور حاکم است، اما پیک گرما و مصرف آب در استانهای مرکزی و جنوب کشور ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در شرایط فعلی تغییرات اقلیمی و خشکسالی که بیش از 15 سال از آن در کشور می گذرد باید بپذیریم خشکسالی یک واقعیت است نه پدیده.
پاک روح گفت: 334 شهر کشور درگیر تنش آبی است که حدود 35 میلیون جمعیت کشور را شامل می شود و حدود 6 هزار روستا در کشور با جمعیتی حدود 2 میلیون نفر با تانکر آبرسانی می شوند.
وی افزود: از این شهرها، تعدادی کمتر از 10 درصد تنش آبی دارند تعدادی کمتر از 20 درصد و حدود 17 میلیون از جمعیت شهری بیش از 20 درصد تنش آب دارند.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آبفای کشور با اشاره به اینکه سرانه آب تجدید پذیر به حد اقل رسیده است گفت: در چنین شرایطی سازگاری با محیط باید ایجاد کنیم.
پاک روح تاکید کرد: سرانه آب در کشور ما به ازای هر نفر 1400 متر مکعب بود که قطعاً این عدد امسال خیلی کمتر شده است.
وی گفت: تنش آبی معادل 10 درصد است که اگر این میزان در مصرف آب صرفه جویی شود تنش آبی را با شرایط بهتری سپری می کنیم.
پاک روح با اشاره به اینکه طرح های زیادی در زمینه تأمین آب و مدیریت در دست اجرا داریم، افزود: خیلی از این طرح ها به بهره برداری رسیده مانند 800 حلقه چاه جدید حفر و به بهره برداری رسیده و در زمینه مدیریت تقاضا نیز مدیریت فشار آب و مشارکت خوب مردم در صرفه جویی توانستیم کمبود آب را مدیریت کنیم.
وی گفت: در برخی از شهرها میزان مصرف آب 40 تا 50 درصد به دلیل استفاده از کولرهای آبی افزایش یافته است در حالی که میانگین مصرف کولرهای آبی با حدود 6 تا 8 درصد کارکرد در روز حدود 250 لیتر در شبانه روز یعنی به اندازه مصرف یک شهروند است.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آبفای کشور افزود: به طور مثال در کرمان که میزان تبخیر بیشتر است حدود 700 لیتر در روز کولرهای آبی مصرف می کنند و این میزان مصرف در اقلیم هایی مانند فلات مرکزی وجود دارد.