اردکانیان گفت: ۵۲ طرح نیمه تمام بخش آب، برق و فاضلاب برای تکمیل به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان آماده واگذاری به بخش خصوصی است.
وی همچنین گفت: علاوه بر طرح های ذکر شده 26 طرح مربوط به آب و فاضلاب شهری نیز به ارزش هزار و 900 میلیارد تومان برای همکاری با بخش خصوصی آماده و نهایی شده که به زودی مراسم رسمی امضای آن برگزار می کنیم.
وزیر نیرو درباره واگذاری نیروگاه ها به بخش خصوصی نیز افزود: واگذاری ها مسیر اصل 44 را دنبال می کند و بر اساس اصل 44 قانون اساسی سازمان خصوصی سازی راهبری آن را به عهده دارد و 80 درصد ظرفیت نیروگاه های کشور باید به بخش خصوصی واگذار شود که تعداد قابل توجهی از آن واگذار شده و تعدادی دیگر نیز برای واگذاری به بخش خصوصی اعلام شده است.
طرح اصلاح تعرفه مشترکان پر مصرف در دستور کار است
معاون آب و آبفای وزیر نیروگفت: با تعیین الگوی مصرف آب در هر استان، طرحی برای افزایش تعرفه آب مشترکان پرمصرف پیشنهاد شده که در دستور کار هیئت دولت قرار گرفته است.
به گزارش خبر نگار خبر گزاری صداوسیما؛ عباس سروش در نشست خبری امروز با اشاره به این که یکی از اقدامات کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، افزایش تعرفه آب برای مشترکان پرمصرفی است که مازاد بر الگو مصرف میکنند افزود: براساس آمار موجود برای هر استان الگوی مصرفی مشخص شده و بر مبنای آن نیز طرحی پیشنهاد شده که این برنامه در دستور کار هیئت دولت است و به احتمال بسیار زیادی عملی خواهد شد.
وی گفت: توسعه بخش آب نیازمند منابع مالی است که در شرایط فعلی کشور وضعیت به گونهای نیست که بتوانیم تمرکز بیشتر خود را به تامین و توسعه منعطف کنیم، بنابراین باید در پی مدیریت مصرف باشیم.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به اینکه بارندگیهای امسال در مقایسه با سال گذشته 27 درصد کاهش داشته است، افزود: بر اساس ارزیابی صورت گرفته 334 شهر در سال جاری با تنش آبی روبهرو هستند که به دلیل افت بیسابقه بارندگیها 50 شهر در مقایسه با سال گذشته به مناطق دارای تنش آبی اضافه شده است.
سروش افزود: در حال حاضر چاههای موجود در کشور به 800 هزار حلقه رسیده که از این بین 320 هزار چاه فاقد پروانه هستند. از این تعداد حدود 216 هزار حلقه چاه پس از سال 85 حفر شده و غیرمجاز هستند و مابقی چاهها نیز قبل از سال 85 حفر شده و در حال دریافت پروانه هستند.
وی اضافه کرد: یکی از چالشهای کشور مسئله آبهای زیرزمینی است و اگر این مشکل را برطرف نکنیم در آینده با مسائل بحرانی در این بخش روبهرو خواهیم شد.
سروش تصریح کرد: باید با مشارکت ذینفعان بتوانیم وضعیت سفرههای زیرزمینی خود را بهبود ببخشیم. بهبود وضعیت منابع زیرزمینی با اعمال فشار و پلیس آب و... شدنی نیست و باید با کمک تشکلهای کشاورزی و مشارکت همه ذینفعان، شرایط ذخایر آبی خود را بهبود ببخشیم. سرلوحه کار ما مدیریت مصرف است و همه ذینفعان را در این بخش سهیم میدانیم.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو تاکید کرد: اگر در زمینه مدیریت مصرف و تامین آب به صورت کارشناسی و متعادل عمل نکنیم در آینده با خطر مهاجرت در اقصی نقاط کشور روبهرو خواهیم شد.
وی تامین آب شرب برای همه نقاط کشور را اولویت اول وزارت نیرو دانست و افزود: برنامه کوتاه مدت ما برای کاهش تنش آبی در نقاط مختلف کشور عمدتا حفر چاه در شهرها و آبرسانی سیار در مناطق روستایی است و برای برنامه میانمدت تامین آب شرب شهرهای فلات مرکزی طرح آبرسانی از دریای عمان و خلیج فارس پیشبینی شده است.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو در ادامه گفت: اگر تنها 10 درصد در مصرف بخش آب کشاورزی صرفهجویی کنیم حدود سه برابر آب حاصله از طرحهای انتقال منابع آبی با همین صرفهجویی تامین خواهد شد. در برخی از شهرهای ما حدود 94 درصد آب ما صرف بخش کشاورزی میشود که صرفهجویی در این بخش منابع کافی را در اختیار مصارف دیگر همچون آب شرب قرار خواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه حقابههای زیست محیطی حذف نشده است، اظهار داشت: اولویت فعلی کشور تامین آب شرب و پس از آن، تامین نیازهای زیست محیطی است. امسال در مناطق مختلفی همچون قسمت مرکزی و جنوبی زاگرس با کاهش محسوس بارندگیها روبهرو بودهایم که همین امر ممکن است موجب کاهش آب بخش کشاورزی و... شده باشد بنابراین ممکن است حقابه زیست محیطی مانند سایر بخشها کاهش یافته باشد ولی به هیچ عنوان حذف نشده است.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به اینکه کشت برنج تنها در دو استان مازندران و گیلان مجاز است، تصریح کرد: با وجود اینکه کشت این محصول در سایر نقاط کشور ممنوع شده ولی همچنان در استانهای همچون گلستان، خوزستان، اصفهان، فارس و... شاهد کشت برنج هستیم به طوری که حدود یک سوم از کل زمینهای زیرکشت برنج در مناطق ممنوعه است.
سروش با تاکید بر اینکه برای اصلاح الگوی کشت در مناطق مختلف کشور وارد عمل شدهایم، گفت: ممنوعیت کشت چنین محصولاتی با اعمال فشار امکانپذیر نیست و بایدکشتهای جایگزین را به مردم معرفی و آنها را در این زمینه به خوبی توجیه کنیم. بنابراین درصددیم در زمینه کشت برنج با ایجاد محدودیتهای منطقی و ایجاد کشتها و مشاغل جایگزین این محیط را فراهم کنیم.