رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: عراق باید در خصوص مهار کردن آتشسوزیهای رخ داده در تالاب هویزه همکاری بیشتری داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، عیسی کلانتری امروز در بازدید هوایی از تالاب هورالعظیم و کانونهای ریزگرد جنوب شرق اهواز افزود : در مرحله نخست آتشسوزی بخش عراقی تالاب، با کمک سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری خوزستان پس از 10 روز موفق شدیم مجوزهای لازم را از کشور عراق برای مهار آتش با هلیکوپتر آبپاش اخذ کنیم که پس از دو سه روز تلاش، آتش مهار شد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه پس ازدو مرحله اطفای حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم، مجددا آتشسوزی در سطح گستردهای در بخش عراقی تالاب رخ داده است که علت این آتشسوزیها بررسی خواهد شد افزود : طبق گزارشهای اعلام شده، احتمالا هلیکوپترها دیگر نتوانند این آتشسوزی را مهار کنند و باید به صورت زمینی اقدام شود که در این خصوص باید کشور عراق رضایت داشته باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد : خوشبختانه بخش ایرانی تالاب هورالعظیم آب دارد و مشکل آتشسوزی نخواهیم داشت و به دلیل اینکه آتشسوزی در بخش عراقی هور رخ داده است، باید کشور عراق جهت مهار آتش از کشورهای دیگر درخواست کمک کند.
کلانتری در بخش دیگری از سخنان با اشاره به وضعیت ریزگردها در خوزستان گفت : ریزگردهایی که اکنون وارد کشور میشوند، منشاء خارجی دارند و گرد و غبارهای با منشاء داخلی خوزستان در اواخر پاییز و زمستان فعال میشوند و امسال حدود 400 میلیارد تومان بودجه برای مقابله با گرد و غبار خوزستان پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه دو سال پیش موسسه تحقیقات جنگلها مراتع مطالعاتی در زمینه مهار گرد و غبار و کانونهای ریزگرد آغاز کرده که باید تا پایان تابستان این مطالعات جمعبندی تا عملیات اجرایی از شهریورماه مجددا آغاز شود گفت : با همت مسئولین سازمانهای مختلف و هماهنگی استاندار در استان و با بودجه 100 میلیون دلاری که امسال در این خصوص تخصیص داده شده است، عملیات اجرایی مهار گرد و غبار آغاز خواهد شد .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تاکید کرد : ریزگردها ظرف یک یا دو سال مهار نمیشوند و باید حداقل طی شش تا هفت سال حدود 200 هزار هکتار منشاء آلودگی مهار و امیدواریم طی یک برنامه منظم و در حدود پنج سال بتوانیم ریشههای گرد و غبار منشاء داخلی را مهار کنیم .
کلانتری افزود : برای مهار گرد و غبار خارجی نیاز به هماهنگی زیادی دارد و پارسال کشور عراق در این زمینه بسیار خوب عمل کرده است و حدود 150 هزار هکتار تالابهای خشکشده را آبگیری و منشاء آلودگی کمتر شد و هنوز جای کار زیادی برای مهار گرد و غبار وجود دارد .