دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات: باید با فرهنگ سازی مردم را به عضو شدن در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تشویق کنیم.
وی افزود: تا کنون هزار و ۲۰۰ دستگاه در این سامانه عضو شده اند که به تفکیک ۶۳۲ دستگاه از قوه مجریه، ۱۱ دستگاه از قوه قضاییه، ۱۰ دستگاه از قوه مقننه، ۸۹ دستگاه از شهرداری ها، ۳۱ استانداری و ۴۲۷ زیر مجموعه از دیگر دستگاهها در این سامانه عضو شده اند، اما از این میان فقط ۳۹۹ دستگاه فعال شده اند و بقیه دستگاهها هنوز اسنادی ارایه نداده اند.
انتظامی گفت: شکل ایده آل این سامانه این است که هیچ کس هیچ سؤالی نداشته باشد به این علت که همه دستگاه ها، پیش دستانه اسناد خود را منتشر کرده باشند.
وی افزود: در یک حرکت رسانهای باید کسانی که عضو نیستند شناسایی شوند و کسانی که عضو هستند و هنوز سندی منتشر نکرده اند نیز شناسایی شوند.
انتظامی با اشاره به عضویت ۵ هزار و ۳۰۰ نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور در این سامانه گفت: باید ببینیم مردم چرا این قدر کم عضو شده اند؟ البته ما هنوز تبلیغی نکرده ایم، اما همه دستگاهها این سامانه را به رسمیت شناخته اند و ما باید با فرهنگ سازی مردم را با این حقشان آشنا کنیم تا مطابق این قانون هر شخص حقیقی یا حقوقی ایرانی به اطلاعاتی که میخواهد دست یابد.
این جلسه با حضور حسین انتظامی دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، باقر انصاری مشاور حقوقی کمیسیون و حسن نیک پی معاون سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تشکیل شد و اصحاب رسانه چالشهای اجرایی این قانون و پیشنهادها و راهکارهای اجرایی خود را برای تحقق هر چه بهتر دسترسی آزاد به اطلاعات بیان کردند.
قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در ۶ فصل و ۲۳ ماده شامل تعریف و کلیات، آیین دسترسی به اطلاعات، ترویج شفافیت، استثنائات دسترسی به اطلاعات، کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و مسؤولیتهای مدنی و کیفری به انضمام آیین نامه اجرایی این قانون و آیین نامه اجرایی ماده ۸ تنظیم شده و در اختیار است.