به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، بیتا ابراهیمی راد گفت: مادرانی که دارای تغذیه مناسب هستند نیازی به دستورات غذایی خاص ندارند و هیچ غذای مخصوصی وجود ندارد که حتما در برنامه غذایی مادر دردوران شیردهی به نوزاد گنجانده شود مگر در موارد استثنایی که مشورت با کارشناسان تغذیه انجام می شود.
وی گفت: مادران در این دوران باید از سلامت و تازه بودن غذا اطمینان حاصل کنند.
ابراهیمی تنوع در رژیم غذایی را مهم برشمرد و گفت: با خوردن غذاهای مختلف مادران می توانند مطمئن باشند برای به دست آوردن مواد مغذی دچار سرگردانی نخواهند شد.
وی گفت: غذاهای گونا گونی که مادران شیرده از سفره خانواده
دریافت می کنند باعث می شود کودک از طریق شیر مادر با مزه های مختلف آشنا
شده و تغذیه تکمیلی را آسانتر قبول می کند و برای استفاده از مواد غذایی در
سفره خانواده آماده می شود.
ابراهیمی افزود: اکثر مادران شیرده می توانند همه مواد غذایی را بدون اینکه برای کودکان آنان مشکلی ایجاد کند مصرف کنند ولی بسیاری از مادران بیقراری شیرخوار خود را به ماده غذایی مصرف شده خود ربط می دهند.
مشاور تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش گفت:. با وجودی که ادویه ها و بوهای
قوی مانند سیر و پیاز و کلم می توانند از طریق چربی های شیر، بو و مزه شیر مادر
را تغییر دهند ولی تأثیری بر شیرخوارگزارش نشده و حتی در برخی تحقیقات
دیده شده که بعضی از شیرخواران به دلیل بوی آن ماده غذایی، حتی تمایل
بیشتری به مکیدن شیر هم نشان داده اند.
وی گفت: دراکثر مادران دریافت متعادل کافئین در روز به عنوان مثال کافئین موجود
در 2 فنجان قهوه در روز مشکلی برای شیرخوار آنان ایجاد نمی کندو بعضی
مادران و شیرخواران نسبت به این ماده حساس تر بوده و ا گر دریافت کافئین در
روزبیش از این مقدارباشد علائمی مانند فعالیت زیاد، غرغر کردن، بی قراری،
کم خوابی بروز می کند.
ابراهیمی گفت: اگر شیرخواری نسبت به کافئین جذب شده از طریق شیر مادر عکس العمل نشان می دهد ،مادر باید مواد کافئین دار مانند چای ،قهوه، نوشابه های کولا دار و بعضی دارو ها را بشناسد و آن ها را از برنامه غذایی حذف نماید چرا که بعضی داروهای ضد اسهال و بسیاری از دارو هایی که برای کاهش وزن مورد استفاده می گیرند دارای کافئین هستند.
وی گفت: برخی از مادران عقیده دارند که خوردن غذاهای نفاخ باعث ایجاد گاز در روده شیرخوار و سبب بی قراری او می شود که این نظریه هیچ پایه علمی ندارد زیرا گاز درروده توسط عمل با کتری ها بر فیبروسلولز ایجاد می شود و حتی ا گر مادر با خوردن آن ماده غذایی خود دچار گاز و نفخ در روده هایش شده باشد، گاز و فیبر از راه روده مادرجذب نمی شوند که وارد شیر بشوند و با حذف این غذاها، نه تنها بی قراری شیرخوار هم کاهش پیدا نمی کند اغلب اوقات همین عدم آ گاهی سبب می شود تا مادر، خود را از بسیاری مواد مغذی محروم نماید و کم کم به علت کم شدن شیر،مجبور به قطع شیردهی شود.
ابراهیمی گفت: حساسیت به مواد غذایی موجود در شیر مادر با یک یا چند علامت از علائم زیر بروز می کند:
- بی قراری یا غر غر کردن بعد از شیرخوردن
- گریه هایی که برای مدت طولانی قطع نشود یا برای مدت طولانی کودک
آرام نگیرد.
- بدخوابی یا کوتاه بودن دوره خواب
- از خواب پریدن با علائم درد یا ناراحتی
- مدفوع سبز رنگ دارای موکوس
- ا گزما، پوست خشک، خس خس کردن را بايد به مسئله آلرژی خانوادگی باید
توجه داشت.
مشاور تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش گفت:با مشاهده این علائم در کودک ممکن است فقط مربوط به آلرژی غذایی نباشد بنابراین ا گر این علائم بعد از قطع بعضی از مواد غذایی در مدت 24 ساعت کاملاً از بین نرفت کودک باید مورد توجه و بررسی بیشتر قرار بگیرد.