به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روسیا الیوم؛ احزاب مختلف ترکیه از مخالف گرفته تا موافق در این موضوع اتفاق نظر دارند که شکاف بین آمریکا و ترکیه در حال افزایش است.
بینعالی ییلدیریم رئیس مجلس ترکیه با انتشار پیامی در توییتر، از دولت آمریکا خواست تحریم ها علیه وزرای کشور و دادگستری ترکیه را لغو کند.
از سوی دیگر، وزیر خزانه داری و اقتصاد ترکیه با بی اهمیت خواندن این تحریم ها گفت تأثیر آن بر اقتصاد ترکیه محدود خواهد بود.
سامی لسمر خبرنگار این شبکه گزارش داد: ترکیه پس از تصمیم آمریکا مبنی بر اعمال تحریم علیه وزرای کشور و دادگستری ترکیه به علت محاکمه اندرو برانسون کشیش آمریکایی دچار التهاب سیاسی شده است . برخی این تحریم ها را کم اهمیت دانستند و برخی واکنش مناسب به آن را لازم دانستند.
واکنش های رسمی ترکیه و همچنین مواضع احزاب سیاسی موافق و مخالف مطرح شد. به گفته برخی، همگی بر این موضوع اتفاق نظر دارند که شکاف بین دو کشور در حال افزایش است.
هاکان دیدی روزنامه نگار گفت: «تنش در روابط آمریکا و ترکیه از زمان تلاش برای کودتا آغاز شد که واشنگتن پس از آن با تحویل فتح الله گولن مخالفت کرد. تحریم های آمریکا موضوع قابل پیش بینی بود. اما این تحریم ها می تواند تنش میان دو کشور را افزایش دهد.»
خبرنگار این شبکه در ادامه گفت: بیشتر سیاستمداران بر مقابله به مثل که وزارت خارجه ترکیه آن را اعلام کرد، اتفاق نظر دارند. به نظر می رسد این بحران به سمت تشدید بیشتر پیش می رود، هر چند برخی درباره تأثیر این تحریم ها بر اوضاع داخلی در ترکیه نگران هستند، به ویژه که این اقدام آمریکا به طور مستقیم، بر لیره ترکیه تاثیر گذاشت و ارزش آن در برابر دلار کاهش یافت.
به همین علت، احتمالا دولت ترکیه برای مهار کردن این موضع گیری تلاش کند، به رغم این که درباره تأثیر تحریم های آمریکا بر تلاش دو کشور برای اصلاح روابط خود هشدار داد.
فاتح اوروج روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی گفت: «سئوال اصلی در این مرحله این است که روابط ترکیه و آمریکا به کجا خواهد انجامید؟ زیرا کشورهای متحد از شیوه تحریم استفاده نمی کنند. به همین علت، بر این باورم که اقدام آمریکا بر روابط بین دو طرف تأثیر زیادی خواهد گذاشت.»
خبرنگار این شبکه در ادامه گفت: اختلافات بین واشنگتن و آنکارا به گونه ای تشدید یافته است که امکان از بین رفتن آن وجود ندارد. دو طرف بر مواضع خود که با متحد سابق خود تفاوت دارد، پافشاری می کنند. مسائل مورد اختلاف بین دو متحد در ناتو به گونه ای است که طبیعی بود آنها را به مرحله رویارویی، و چه بسا مرحله قطع روابط بکشاند، به طوری که آنکارا بارها به قطع روابط تهدید کرده است.
سامی لسمر در پایان گفت روابط ترکیه و آمریکا در سال های اخیر متشنج بوده، ولی به رویارویی مستقیم نیانجامیده است؛ اما اعمال تحریم ها علیه ترکیه می تواند شکاف میان دو طرف را افزایش دهد.