معاون سازمان حج و زیارت گفت : برای ورود به فرودگاه های کشور مقصد و انگشت نگاری حساسیت هایی وجود دارد که حجاج باید همکاری کنند و از بردن وسایل و داروهای ممنوعه خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، اکبر رضایی اظهار کرد: امسال حدود ۸۶ هزار زائر ایرانی به عملیات حج اعزام می شوند که ۴۰ درصد از حجاج مدینه قبل و ۶۰ درصد آنها مدینه بعد هستند.
وی افزود: به تناسب تاریخ اعزام رائران و بر اساس محدودیت های پروازی ما متوسط مدت اقامت در سرزمین وحی تقریبا ۳۱ تا ۴۱ روز است.
رضایی گفت: ۵۰ درصد عملیات انتقال حجاج ایران توسط هواپیمایی جمهوری اسلامی هما و ۵۰ درصد توسط ایرلاین سعودی انجام می شود.
معاون سازمان حج و زیارت متذکر شد: زائران برای ورود به مدینه منوره هیچ مشکلی نداشتند و با سهولت از گیت گذرنامه عبور کردند. تاکنون مشکل خاصی در فرودگاه مدینه هیچ گزارشی نداشتیم و عملیات ترخیص زائران از فردگاه مدینه به صورت روان انجام شده است.
رضایی مطرح کرد: با توجه به استقرار همکاران ستاد در مدینه منوره و همچنین مدیران ثابت هتل ها در موعد مقرر و مطابق با زمان بندی ها با ورود اولین گروه زائران، ارائه خدمات تغذیه و اسکان برای زائران انجام شد و ما رضایت خوبی داشتیم.
وی گفت: در امور اجرایی شاهد ناهماهنگی از سوی مسئولان سعودی نبودیم و تا به الان در موضوعات مختلف همکاری خوبی داشته اند.
این مقام مسئول بیان داشت: نیروهای ستادی ما در دو منطقه از مدینه و پنج منطقه در مکه مکرمه مستقر هستند. نیروهایی نیز به عنوان مدیران ثابت هتل ها و کاروان ها وجود دارند و در دو بخش ستادی و عوامل اجرایی خدماتی ۲۴۰۰ نفر وجود دارند.
رضایی همچنین گفت: جلسات آموزشی زائران بلافاصله پس از تشکیل کاروان ها و ثبت نام زائران برنامه ریزی شد و در سه حوزه اجرایی، فرهنگی، احکام و مناسک و موضوعات بهداشت و سلامت آموزش هایی به زائران ارائه شده است.
معاون سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: سرفصل های آموزشی نیز به مدیران و روحانیون کاروان ها ارائه شد و در حوزه اجرا، موضوعات اسکان، تغذیه، رفتار و مسائل مرتبط با امنیت سفر به زائران ارائه شد و امیدواریم زائران با مرور مطالب ارائه شده و به کار بستن آنها سفر خوبی داشته باشند.
وی تاکید کرد: زائران باید آمادگی کامل را در قبل از سفر داشته باشند و در انجام بازرسی ها در فرودگاه همکاری کنند. برای ورود به فرودگاه های کشور مقصد و انگشت نگاری حساسیت هایی وجود دارد که حجاج باید همکاری کنند. از بردن وسایل ممنوعه و داروهای ممنوعه خودداری کنند. هر نوع عدم دقت در رعایت مسائل و توصیه ها و تذکرات ارائه شده باعث زحمت و اذیت خود زائران خواهد شد.
رضایی یادآور شد: تمامی امکانات رفاهی برای زائران در فرودگاه ها در صورت معطلی تدارک دیده شده است. اگر زائران در هر مرحله ای از مراحل ترخیص از فرودگاه و عملیات بازرسی و کنترل گذرنامه به مشکلی برخورد کنند همکاران ستادی ما در فرودگاه ها حضور دارند و مشکلات را حل می کنند.
معاون سازمان حج و زیارت عنوان کرد: ۸۲ هتل در مکه مکرمه طرف قرارداد ما برای پذیرایی از حجاج ایرانی هستند و ۲۰ هتل هم در مدینه منوره ارائه خدمت می کنند.
وی با اشاره به تفاوت کیفیت هتل های مدینه و مکه گفت: در مدینه طرح توسعه اطراف حرم در حال اجرا است و هتل های بزرگ و با کیفیتی تخریب شده و اکثرا فضاهای محدود و هتل های قدیمی ساخت وجود دارند لذا کیفیت هتل های مدینه آنگونه که مد نظر ما بود نیست. اما در مکه کیفیت هتل ها بهتر است.
رضایی یادآور شد: به دلیل محدودیت در تعداد هتل های مورد نیاز ما برای اقامت زائران در مدینه،به ناچار مدت اقامت در مدینه را پنج شب و شش روز قرار دادیم.