رئیس پلیس فتای استان قزوین به شهروندان توصیه کرد برای پیشگیری از کلاهبرداری اینترنتی، به ۱۰ نکته توجه کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز قزوین, سرهنگ توکلی گفت: در دادوستدهاي فضاي مجازي به ویژه آگهي هاي مشکوک از
وی در ادامه بر پرهیز از بازکردن هر گونه لينک هاي مشکوک تاکید کرد و گفت: معمولاً این لینک ها تلفيقي از اعداد و حروفند .
وی اضافه کرد: همچنین شهروندان هنگام خريد از فروشگاه هاي آنلاين حتماً از هويت فروشنده اطمينان یابند .
رئیس پلیس فتای استان گفت: براي واريز پول به حساب اشخاص نيازي به دادن اطلاعات بيش از شماره کارت يا حساب نیست .
سرهنگ توکلی افزود: براي جلوگيري ازحمله باج افزارها هميشه آنتي ويروس خود را بروز و از نسخه هاي پشتيبان اصلي حافظه هاي ابري (cloud storage) استفاده کنيد.
وی با اشاره به پیامک هایی درباره برنده شدن در قرعه کشی گفت: افراد سودجو با ارسال پيامک درباره برنده شدن در قرعه کشي ، وجهی از فرد مورد نظر برای ارسال جايزه دریافت می کنند در حالی که هیچ جایزه ای ارسال نمی شود و یا کالايي که ارزشي کمتر از مبلغ واريزي دارد به فرد داده مي شود.
رئیس پلیس فتای استان گفت: باید صحت این پيامک هاي دريافتي از طريق سايت معتبر آنها و يا شماره تماس موسسات بررسي شود.
سرهنگ توکلی اضافه کرد: در برخورد با پيامک هاي دريافتي درباره برنده شدن در قرعه کشي هيچگونه مشخصات حساب بانکي مانند رمز اينترنتي، تارخ انقضا، CVV2 ارسال نشود .
وی در ادامه گفت : برای ارتباط با شرکت هاي داخلي و خارجي و مبادلات مالي از طريق ايميل حتماٌ کاربر ایمیل را وارد کند و از پاسخ ( reply ) برای ارسال فاکتور و دريافت شماره حساب از طريق ايميل خودداري شود.
رئیس پلیس فتای استان گفت : همچنين باید صحت شماره حساب اعلامي از طريق تماس تلفني و فکس بررسي شود .
سرهنگ توکلی به شهروندان توصیه کرد : در تالارهاي گفتگو به دليل مشخص نبودن هويت اصلي کاربران حتي المقدور معامله نکنند چرا که در موارد بسياري افراد پس از واريز وجه ، کالايي دريافت نمي کنند .
وی افزود: معمولا افراد تنها به شماره کارتي که مبلغ مورد نظر را به آن واريز کرده اند برای شکایت دلخوش می کنند در صورتي که سودجويان اکثرا از کارت هايي که به نام فرد ديگريست(کارت هاي سرقتي و حسابهاي جعلي ) استفاده مي کنند.