به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، جهانبخش محبی نیا در نشست علنی امروز (چهارشنبه 10 مرداد) مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به بند 11 ماده 24 و ماده 78 آیین نامه داخلی مجلس و اخطار اصل 90 قانون اساسی گفت: مجلس نباید خود را در سانسوری قرار دهد که تعهد خود در قبال مردم را فراموش یا در آن کوتاهی کند. شرایط اقتضا می کند که نهادهای کشور با عقل اداره شوند، پاس دادن آبرو به یکدیگر و ارائه تصویری از پارلمان به نهادها که تنها عده قلیلی دلسوزند و مابقی در غفلت به سر می برند، خیانت است.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه به این صداها اجازه مطرح شدن داده می شود و مورد تایید هم قرار می گیرد. با این حال اگر وجود برخی نمایندگان در مجلس زیاد است، باید بفرمایید تا استعفا کنند زیرا این افراد برای ماندن هم انگیزه ندارند.
وی با اشاره به اصل 90 قانون اساسی افزود: مقام معظم رهبری در دانشکده افسری یادآور شدند مجلس را سرداران نجات میدهند و سیاستمداران اداره می کنند اما متاسفانه برخی اظهارات برخلاف این موضوع است. برای مثال فردی که دو دوره ریاست مجلس را برعهده داشته و انسان بزرگواری است، درخصوص تنظیم روابط بین الملل گفته است که این موضوع به شورای عالی امنیت ملی برود، در صورتی که مجلس در این زمینه وظیفه قانونی دارد.
محبی نیا ادامه داد: فضا برای ورود مجلس به برخی موضوعات محدود شده در حالی که مجلس قسم خورده است و در این زمینه ها وظایفی برعهده دارد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در رسانه ملی نیز گفته شده که هیچ نهادی به نیابت از مردم حق ندارد در باره مفاسد اقتصادی صحبت کند.
وی در توضیح اخطار خود گفت: کمیسیون اصل 90 موظف به رسیدگی به شکایات است و نباید زمان خود را صرف فعالیتهای میدانی و اموری کند که شکایتی در آن باره نشده است.
آقای لاریجانی در پاسخ به موضوعات مطرح شده ازجانب این نماینده یادآور شد: آقای محبی نیا؛ ضمن اینکه شما را فردی لایق و دلسوز می دانم؛ این مسائل دقیق نیست، زیرا هیچ محدودیتی برای مجلس وجود ندارد و اینکه گفته شده هیچ نهادی به نیابت از مردم حق ورود به موضوعاتی مثل مفاسد اقتصادی را ندارد، حرف غلطی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی درخصوص سایر مسائل مطرح شده مذکور گفت: کمیسیون اصل 90 باید براساس شکایات به موضوعات ورود داشته باشد، اما می تواند روند برخی امور را که به آنها پیشنهاد می شود، بررسی کند. درخصوص زلزله کرمانشاه نیز به کمیسیون اصل 90 شکایت شده بود.
وی با تاکید بر اینکه کمیسیون اصل 90 باید مقدمات را کاهش می داد و در گزارش خود به مباحث اصلی و پیشنهادها اشاره میکرد، تصریح کرد: ما نباید اجازه دهیم سوءتفاهمی میان ما و بیرون ایجاد شود، مجلس می تواند در مورد همه مسائل قانونگذاری کند و بر همه نهادها نظارت داشته باشد، لذا به خاطر برخی اظهارات در رسانه ها نباید ناراحت شویم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس هیچ محدودیتی ندارد، چنانکه درخصوص مسائل اقتصادی اخیر، طرح را آماده کردیم، اما با توجه به اقدامات دولت قرار شد، بعد این طرح مطرح شود تا دولت برنامه های خود را اجرا کند.
لاریجانی در پاسخ به تذکر دلخوش: رایزنی با قوه قضاییه راه برخورد با اخلالگران بازار
رئیس مجلس شورای اسلامی از رایزنی با قوه قضاییه برای برخورد با اخلالگران بازار خبر داد و گفت: در این شرایط باید تیم قوی اقتصادی مسئولیت پیگیری امور را برعهده بگیرد.
علی لاریجانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 10 مرداد) مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نامه ای از جانب نمایندگان مجلس در خصوص تغییر تیم اقتصادی به رئیس جمهور داده شده است، افزود: حق می دهیم که در این شرایط باید تیم قوی در بخش های مختلفی که به اقتصاد مربوط است، فعال شود.
وی با تاکید بر اینکه پیگیری ها برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ادامه خواهد داشت، گفت: در خصوص برخورد با اخلالگران اقتصادی با قوه قضاییه نیز صحبت شده است و به زودی ضوابطی را اعلام خواهند کرد تا براساس آن بتوانند برخورد سریع تر و جدی تری را با اخلالگران بازار داشته باشند که البته این اقدامات تا شنبه انجام خواهد شد.
سیدکاظم دلخوش در تذکری با استناد به اصل سوم و بندهای 8 و 9 در خصوص مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت خویش گفت: ما اطلاع داریم که جلسات ویژه ای برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم برگزار کرده اید و از این منظر از شما تشکر می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دستور جلسات مجلس باید به سمت حل مشکلات اقتصادی مردم هدایت شود، افزود: مسائل فوری باید در دستور کار قرار بگیرد.
دلخوش با بیان اینکه متاسفانه برخی از مشکلات فعلی اقتصاد به علت برخی مسائل داخلی بروز کرده است، تصریح کرد: درخواست بنده از هیأت رئیسه این است که دستور جلسات پس از رسیدگی به زلزله کرمانشاه، توجه اکید به مباحث اقتصادی کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر شرایط کشور عادی نیست، گفت: اگر آقای رئیس جمهور قبل از بروز این بحران ها با مردم صحبت می کرد به طور حتم سوال از رئیس جمهور و حواشی فعلی وضعیت کشور رخ نمی داد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه مدارک و مستندات بسیاری وجود دارد که اثبات می کند مشکلات اقتصادی ناشی از عوامل بیرونی نیست، افزود: متاسفانه مسائل داخلی عامل اصلی بسیاری از مشکلات فعلی اقتصادی است.
وی بر ضرورت برخورد با اخلالگران اقتصادی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از افراد با احتکار کالا و اجناس به گرانی ها دامن زده اند که این افراد در دولت و بخش خصوصی حضور دارند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی می خواهیم که با برگزاری جلسات مستمر تذکرات لازم را به دولت در خصوص جابه جایی تیم اقتصادی بدهد.