به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از مرکز رسانه ای فلسطین؛ «خلیل تفکجی» کارشناس امور مربوط به شهرکهای صهیونیست نشین و مدیر اداره نقشه ها و ساماندهی اطلاعات در انجمن پژوهش های عربی در قدس اشغالی از طرح بزرگ و خطرناکی خبر داد که به ویژه پس از به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژيم صهيونيستي، اراضی قدس را هدف داده است.
خلیل تفکجی در گفتگوی ویژه با گزارشگر مرکز رسانه ای فلسطین گفت: «مقامات اسرائیلی تلاش می کنند بیش از 2500 قطعه از اراضی قدس را که در داخل محدوده شهرداری قدس است به موسسات عمومی تبدیل کنند و هدف از این طرح، انتقال مالکیت خصوصی اراضی به مالکیت عمومی است».
خلیل تفکجی خاطر نشان کرد: «هدف از این اقدام اسرائیل، تحمیل واقعیتی بر مبنای تسریع فعالیت های شهرک سازی در این اراضی در چارچوب یهودی سازی قدس است و با این اقدام، ماهیت یهودی قدس به علت افزایش فعالیت های شهرک سازی و یهودی سازی سریع آثار عربی و اسلامی این شهر غالب خواهد شد.
این مقام فلسطینی افزود: این طرح شامل قطعات بسیاری از اراضی مناطق شیخ جراح, بیت حنینا, وادی الجوز, الصوانه, جبل المکبر, سلوان, راس العمود و غیره است و همه این اراضی در داخل مرزهای شهرداری قدس قرار دارد و هدف از این اقدام تغییر کاربری اراضی متعلق به فلسطینی ها و تبدیل کردن آنها به سازمان ها و موسسات عمومی وابسته به اسرائیل با شعار «منافع عمومی» است.
وی افزود: این اقدام در چارچوب تلاش های دولت اسرائیل برای اجرای طرح ساماندهی اراضی در داخل برخی مناطق قدس در شرق این شهر با هدف انتقال مالکیت انها از فلسطینی ها به موسسات دولتی (اسرائیل) صورت گرفته است.
تفکجی درباره خطرات این طرح که با هدف بازی با املاک و مستغلات، ساماندهی اراضی، تسهیل سرقت اراضی و املاک و مستغلات (فلسطینی ها) پس از دستیابی وراث به مدارک ثبتی صورت می گیرد، هشدار داد.
در همین زمینه موسی شکارنه رئیس سازمان ساماندهی اراضی و منابع آب اعلام کرد: مصادره اراضی ملت فلسطین در حقیقت مصادره حق مالکیت خصوصی است و نقض قوانین و قطعنامه های بین المللی به شمار می رود. قانون سرزمین یهودیان و ساماندهی اراضی توسط اسرائیل در قدس با هدف یهودی کردن این شهر و بیرون راندن فلسطینی ها از اراضی آنها صورت گرفته است.
شکارنه خاطرنشان کرد: باید طرح های شهرک نشینی در قدس اشغالی را شکست دهیم و این کار با حفاظت از اراضی، مستغلات و حفاظت از اراضی وقفی و عدم اجازه دادن برای چپاول آنها صورت می گیرد و مصادره اراضی و سلطه بر آنها واقعیتی است که با هدف تثبیت طرح قدس بزرگ صورت می گیرد، افزون بر آن مصادره اراضی به منزله نوعی پاکسازی پرونده های مربوط به راه حل نهایی است و ما در قدس با عملیات مهاجرت اجباری و تخریب مقابله می کنیم که همه این تلاش ها با هدف از بین بردن آرمان فلسطین صورت می گیرد.
زیاد الحموری از حقوقدانان ساکن قدس گفت: طرح های جدید ساماندهی اراضی سعی می کند انحصار وراثت به افراد خاصی محدود شود تا فروش و سرقت اراضی به راحتی صورت گیرد. شایان ذکر است مقامات اسرائیلی از سال 1967 با صدور احکام نظامی دستور داده اند ساماندهی اراضی در قدس پایان یابد و ساکنان قدس نتوانند اراضی خود را ثبت کنند در حالیکه دولت اردن از سالها پیش امکان این کار را فراهم کرده بود. زیاد الحموری تاکید کرد باید از علل تصمیم اخیر اسرائیل درباره ساماندهی اراضی صحبت کرد و از خطرات آن باخبر شد.
الحموری افزود: هدف از اعلام از سرگیری فعالیت های مربوط به ساماندهی اراضی که از سال 1967 متوقف شده، این است که اسرائیل دست روی همه املاک قدس بگذارد. از سرگیری این کار پس از گذشت 51 سال باعث می شود املاک متعلق به (سازمان حفاظت از املاک غائبین) در اسرائیل به املاک دولتی اسرائیل تبدیل شود.
وی خاطر نشان کرد: هدف از ثبت املاک غائبان در قدس به نام دولت اسرائیل مخصوصا با گذشت زمان، باعث مشروعیت اراضی مصادره شده فلسطینی ها توسط اسرائیل می شود.
الحموری تاکید کرد: بر اساس قانون عمومی بین المللی، اسرائیل نباید اجرای قانون ساماندهی اراضی را از سرگیرد زیرا اشغال اراضی فلسطینی توسط اسرائیل غیر قانونی است و قانون بین المللی ویژه مربوط به املاک و مستغلات مانع تصرف این اراضی می شود و اقدامات مربوط به ساماندهی این اراضی توسط یک نیروی اشغالگر نقض آشکار و صریح قوانین بین المللی به شمار می رود.
وی گفت: اسرائیل همه قوانین و قطعنامه های بین المللی را نادیده گرفته است و به آن ها اهمیتی نمی دهد. اسرائیل مسلط بر اراضی فلسطینی هاست و به اعمال قوانین به ویژه قوانین مربوط به قدس اشغالی با هدف یهودی کردن این شهر می پردازد.