به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه اینترنتی العربی الجدید ، فعالان حقوق بشری عربستانی معتقدند رژیم این کشور اصلاح پذیر نیست.
مقامات سعودی پس از موج بازداشت های رهبران جریان بیداری در عربستان و همچنین بازداشت بسیاری از نویسندگان و خبرنگاران وابسته به این جریان چندین محاکمه غیرعلنی انجام داده اند.
این افراد پس از آنکه به زندان های ذهبان در جده و الحایر در ریاض که بزرگترین زندان های این کشور برای محکومان سیاسی و جنایی به شمار می روند محاکمه شدند.
فعالان عربستانی در صفحات خود در شبکه های اجتماعی اینگونه محاکمه های دگراندیشان عربستانی را جنایت علیه حقوق بشر توصیف کرده اند. محمد احضیف و صالح الشیحی که هر یک به پنج سال زندان محکوم شده اند و محمد العتیبی و عبدالله العطاوی که جمعاً به 21 سال زندان محکوم شده اند از جمله این بازداشت شدگان هستند.
رژیم سعودی هیچ گونه خبری در خصوص محاکمه این افراد منتشر نکرده است و مشخص نیست که اتهام وارده به آنها چه بوده و چه نهادی آنها را بازداشت کرده و کدام قاضی علیه آنها حکم صادر کرده است.
کانال 24 ، بازوی رسانه ای وزارت کشور عربستان دو ماه پیش اعلام کرد قصد دارد تصاویری از اعترافات شماری از بازداشت شدگان پخش کند که در آن این افراد به حمایت از تروریسم و جاسوسی و ارتباط با کشورهای متخاصم و تلاش برای سرنگونی رژیم سعودی اعتراف کرده اند. اما هنوز این تصاویر پخش نشده است و این درحالیست که این بازداشت شدگان براساس همین اتهامات محاکمه می شوند. اتهاماتی که منجر به صدور حکم اعدام می شود. شیخ نمر مخالف شیعه عربستانی نیز در سال 2016 با طرح چنین اتهاماتی اعدام شد.
کارشناسان معتقدند محاکمه غیرعلنی این افراد و اشاره به انتشار اعترافات آنها در چارچوب تلاش مقامات سعودی برای فرار از فشارهای بین المللی به سبب موج بازداشت ها و عدم انتشار اسامی بسیاری از بازداشت شدگان و حتی محل نگهداری آنها و خودداری از اعلام اتهامات آنها و اجازه ندادن به بسیاری از خانواده ها برای ملاقات با زندانیان و همچنین انتشار گزارش هایی از شکنجه برخی زندانیان صورت می گیرد.
سازمان «عدالت برای حمایت از حقوق بشر در عربستان سعودی» که مرکز آن در لندن است دو هفته پیش با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد مقامات سعودی در تلاش برای توجیه سرکوبگری هایشان بارها قول داده اند اعترافات زندانیان را درخصوص وابستگی شان به سازمان های تروریستی پخش کنند. آنها سعی دارند چهره ای مخدوش از این افراد به نمایش بگذارند و اتهامات جعلی مبنی بر تشکیل گروههای جاسوسی علیه متهمان مطرح سازند که البته هیچ گونه پایه و اساسی ندارد.
به گفته مخالفان عربستانی در خارج از این کشور، مقامات سعودی به متهمان اجازه نداده اند وکیل داشته باشند و تضمینی برای محاکمه عادلانه نداده اند. حتی وکلایی که داوطلب دفاع از این متهمان شوند یا درخواست آزادی آنها را مطرح کنند فوراً بازداشت می شوند.
عبدالله الغامدی مخالف سعودی گفت : باید بدانیم که تحت حاکمیت رژیمی سرکوبگر زندگی می کنیم که حتی به قوانین وضع شده توسط خودش هم پایبند نیست...بسیاری از بازداشت شدگان با سیاست های خارجی و داخلی و اقتصادی و امور اجتماعی و حقوق بشری این رژیم مخالفند اما اتهامی که علیه آنها مطرح شده است توطئه علیه کشور است.
مقامات سعودی به مجازات زندانیان اکتفا نمی کنند بلکه خانواده های آنها را نیز مجبور می کنند تا اخبار درز یافته درباره وضع سلامتی آنها را تکذیب کنند. به گفته برخی فعالان حقوق بشری ، آنها همچنین برخی خانواده ها را با وعده آزاد سازی قریب الوقوع زندانیان، ناچار می سازند بگویند که فرزندان ناپدید شده شان بازداشت نشده اند.