حجم ذخیره آب پشت سدهای سیستان و بلوچستان به 31 درصد ظرفیت آن کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان وبلوچستان ، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان با اشاره به خشکسالی های دو دهه اخیر و کاهش نزولات آسمانی گفت: از مجموع 22 سد در دست بهره برداری استان ، هفت سد مخزنی و 15 سد تغذیهای است که 69 درصد ظرفیت آنها خالی است.
جعفری ظرفیت ذخیره سازی این سدها را یک میلیارد و 967 میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود: هم اکنون 603 میلیون متر مکعب آب در سدها ذخیره شده که حدود 300 میلیون متر مکعب آن در چاه نیمه های شمال استان و مابقی در سدهای جنوب استان است.
وی گفت: میزان کاهش آب سدها نسبت به مدت مشابه پارسال 49 درصد است و این شرایط ، وضع بحرانی را برای تامین آب منطقه ایجاد کرده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان تبخیر شدید آب ، نبود ورودی آب کافی به سدها و قطع حقابه ایران از کشور افغانستان را از مهمترین عوامل کاهش ذخائر آب استان عنوان کرد و افزود: در سال جاری فقط در دو سد زیردان و پیشین در جنوب سیستان و بلوچستان میزان 6 و نیم میلیون متر مکعب آب ورودی داشتیم که آن هم از بارندگی های هفته گذشته در این منطقه بوده است.
جعفری همچنین از ساخت چند سد دیگر در استان خبر داد و گفت: مهمترین سدهای در دست ساخت در این استان شامل سد مخزنی کهیر کنارک با حجم 314 میلیون متر مکعب، سد تغذیه ای گوهرکوه خاش با حجم 10 میلیون متر مکعب و سد شهری کور مهرستان با حجم 103 میلیون متر مکعب است.
وی افزود: با ساخت این سدها ظرفیت ذخیره سازی سدهای سیستان و بلوچستان به 2 میلیارد و 400 میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.
همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سیستان و بلوچستان گفت: میزان مصرف کنونی آب آشاميدني استان حدود 40 میلیون مترمکعب در سال است که اگر مصارف سایر حوزه ها از قبیل روستایی و کشاورزی و صنعت را در نظر نگیریم ، با توجه به تبخیر شدید آب ، این ذخایر نیز در کمتر از یک سال به اتمام می رسد.