رئیس جهاد دانشگاهی: پیشنهاد کرده ایم که مأموریتهای بزرگ برای حل مشکلات کشور و تأمین نیازهای فناورانه به این نهاد واگذار شود.
حمیدرضا طیبی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به سی و هشتمین سال تأسیس جهاد دانشگاهی افزود: در آستانه تأسیس این نهاد انقلابی تعدادی از طرحهای فناورانه رونمایی خواهد شد.
وی گفت: توسعه فرهنگی، علمی و فناوری و تجاری سازی آن و همچنین توسعه فعالیتهای آموزشی از شاخصهای پیشرفت در همه جوامع است و این موضوعات در اساسنامه جهاد دانشگاهی نیز بیان شده و این نهاد این موضوعات را در دستور کار قرار داده است.
طیبی با اشاره به برخی از فعالیتهای جهاد دانشگاهی در ۳۸ سال گذشته افزود: در این مدت به دستاوردهای خوبی رسیده ایم.
وی گفت: برگزاری اردوهای دانشجویی برای آشنایی دانشجویان از دستاوردهای فناورانه جمهوری اسلامی، برگزاری همایش خلیج فارس، برگزاری مسابقات دانشجویی مناظره با هدف ارتقای فرهنگ گفتگو و مناظره، برخی از فعالیتهای آموزشی و فرهنگی جهاد دانشگاهی در سالهای گذشته بوده است.
طیبی افزود: در بخش پژوهش و فناوری نیز دستاوردهای خوبی داشته ایم به ویژه در بخش پزشکی در مرزهای علم حرکت کرده و توانسته ایم آن را به فناوری تبدیل کنیم که برخی از اقدامات در این باره شامل تأسیس کارخانه سلولهای بنیادی، فعالیتهای ژنتیکی و شبیه سازی است.
وی گفت: یکی از فعالیتها تولید ماهیهای مدل بیماریهای خاص است که این ماهیها سرعت رشد زیاد و عمر کوتاه دارند و تولید آنها براساس توانمندیهای ژنتیکی است.
طیبی افزود: تاکنون ۴ نوع ماهی با بیماریهای ام اس، دیابت، بیماریهای عضلانی و همچنین ماهی سبز که میتواند آبهای آلوده را با تغییر رنگ نشان دهد.
وی گفت: در بخش فنی و مهندسی نیز توانسته ایم فناوریهای پیشرفتهای را در زمینه نفت و گاز، دکلهای حفاری نفت، متههای حفاری و همچنین فرستندههای رادیو و تلویزیونی پرقدرت تولید کنیم.
طیبی با اشاره به فعالیت دو دانشگاه تحت نظارت جهاد دانشگاهی افزود: پارسال مجوز تأسیس دانشکده علوم پایه فناوری نوین پزشکی را دریافت کردیم و در آموزش به سمت دانشگاههای کارآفرین حرکت کرده ایم.
وی با اشاره به برخی از تفاهم نامههای همکاری میان جهاد دانشگاهی با وزارتخانهها و سازمانها گفت: بسیاری از شرکتها علاقهمند به تولید بدون کارخانه هستند و این موضوع مشوقی برای کسب و کارهای خانگی است و در این باره تفاهم نامه همکاری میان این نهاد و وزارت تعاون امضاء شده است.
طیبی افزود: جهاد دانشگاهی توانسته ثابت کند که در کشور توان لازم برای توسعه فرهنگی، علمی و فناورانه و آموزشی وجود دارد و مشکلی برای دستیابی به اهداف و اسناد بالادستی وجود ندارد بلکه مسؤولان باید زیرساختها را فراهم و به توان داخلی تکیه کنند که ما خودمان را در این باره موفق میبینیم.
وی گفت: هدف جهاد دانشگاهی برای سالهای آینده این است که همه واحدهای جهاد دانشگاهی براساس نیازهای ملی و مزیتهای استانی دارای فعالیتهای شاخص باشند.
طیبی افزود: برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهی را تدوین کرده ایم و به دنبال تأمین منابع مالی آن هستیم.
وی گفت: ما نیاز به مدیران خودباوری داریم که اعتماد به توانمندیهای داخلی داشته باشند و در این صورت میتوانیم اقتصاد دانش بنیان را به خوبی اجرا کنیم.
طیبی افزود: فرهنگ جهادی خسته نشدن در مواجه با ناملایمات و همچنین خودباوری و امید به آینده است و در سالهای گذشته تلاش کرده ایم این موضوع را در جهاد الگوسازی کنیم.