نانو کامپوزیتها به کمک درمان سرطان استخوان آمدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ یکی از مجریان این طرح تحقیقاتی گفت: این نانو کامپوزیت ها، علاوه بر از بین بردن سلولهای سرطانی باقی مانده پس از عمل جراحی در بافت استخوان، عفونت پس از عمل جراحی را درمان می کند و التهاب در محل کاشت مواد استخوانی را نیز کاهش می دهد.
اشکان بی غم با بیان اینکه این نانو کامپوزیت ها قابلیت تبدیل شدن به داربست سه بعدی به منظور کاشته شدن در عیوب استخوانی ناشی از حذف تومور سرطانی را دارند، افزود: این نانوکامپوزیت های مغناطیسی علاوه بر ترمیم بافت استخوانی در رهاسازی دارو، خواص آنتی باکتریال، و هایپرترمیا (سوزاندن سلولهای سرطانی با گرما)نیز بهکار گرفته می شوند.
وی به اثرات این نانوکامپوزیتها نسبت به داروهای آنتی بیوتیک نیز اشاره کرد و گفت: عفونت و التهاب پس از کاشت مواد استخوانی یکی از معضلات همیشگی تزریق دوزهای بالای داروهای آنتی بیوتیک و ضدالتهاب است.
سرطان استخوان از بیماریهای نادری است که غالبا در افراد کمتر از 20سال بروز میکند و موثرترین راهکار درمانی، حذف تومور از طریق جراحی است اما پس از حذف تومور، همچنان سلولهای سرطانی در جداره استخوانی باقی میمانند که این امر میتواند منجر به بازگشت مجدد تومور شود.
این تحقیق با همکاری مشترک محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه آزاد نجف آباد در مجله Ceramics International با ضریب تأثیر 3.057 به چاپ رسید.