کودکان کنجکاو به لمس کردن اشیا هستند که در تماس با اشیاء داغ خطر سوختگی شدید را برایشان به همراه دارد.
محمدحسین ورهرام با بیان اینکه مواد مایع داغ یکی از علتهای شایع سوختگی کودکان است، افزود: تماس با شعله یا اجسام داغ، مواد شیمیایی مانند پاک کننده ها، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و حتی سوختگیهای الکتریکی به خاطر فرو بردن انگشتها یا اشیاء فلزی در پریز برق یا حتی جویدن سیم برق از دیگر آسیب های شایع کودکان است .
او گفت: علت بسیاری از سوختگی با آتش در کودکان را استفاده از کبریت و فندک است که باید باید دور از دسترس کودکان نگهداری کرد و در نخستین زمان یادگیری، به او خطرناک بودن کبریت و فندک را آموزش داد.
مدیر بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع)، به خانوادهها توصیه کرد: هنگام آشپزی از شعلههای انتهایی گاز نزدیک به دیوار که دسترسی کودکان به آنها مشکلتر است، استفاده شود و موقع پخت و پز، دستگیره ظرف به طرف دیوار یا مرکز گاز باشد تا کودک نتواند به آن دست بزند.
قرار دادن ظروف محتوی آب جوش، روغن و سایر مواد داغ در بالای سطح زمین، پرهیز از گرم کردن بطریهای شیر کودک در مایکروفر، قرار دادن حفاظ مقابل شومینه یا اجاق، رادیاتور و یا سایر منابع گرمایی، قرار دادن سرپوش برای پریزهای برق و اطمینان از سالم بودن سیمهای برق، دیگر توصیههای او برای پیشگیری از بروز سوختگی در کودکان است.
دکتر ورهرام سوختگی ناشی از نور خورشید را دیگر مورد شایع در کودکان دانست و از خانوادهها خواست تا از کرمهای ضد آفتاب برای کودکان استفاده کنند.
او یادآور شد: ترکیبات فلزی موجود در اسباب بازی ها، صندلی ماشین و کالسکه، اگر در معرض آفتاب قرار گیرند، به شدت گرم شده و سبب آسیب به کودکان میشود، بنابراین نباید آنها را در تماس با نور خورشید قرار داد.