رئیس مجلس: جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از وارد نشدن فشار اقتصادی به مردم تا کنون باب مذاکره با اروپا را نبسته است.
وی افزود: به عنوان مثال ما هیچ وقت با آمریکا مذاکره نمی کردیم اما به خاطر مسائل هسته ای بر اساس واسطهها و ساز و کارهای آنها و تدابیری که شد وزیر امور خارجه دائماً با5 به علاوه یک ارتباط داشت و به تعهدات خود هم عمل کرد.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: بعد از اینکه ترامپ با رفتار ناشیانه خود زیر میز زد و همه آن را تقبیح کردند برخی روسای جمهور کشورها تماس گرفته و خواستار عدم مقابله به مثل ایران شدند هرچند اذعان داشتند که این حق ایران است.
دکتر لاریجانی افزود: آنها حتی روش هایی را برای خرید نفت و تبادلات بانکی ارائه کردند و جمهوری اسلامی باز هم این تقاضاها را رد نکرد.
آقای لاریجانی بار دیگر تاکید کرد: البته این مسایل آن است که نمی خواستیم فضا تندتر شود و فشار به مردم بیاید در غیر این صورت دلیلی نداشت که از حق خود مطابق توافق بگذریم.
وی تصریح کرد: می توانستیم خواستههای این کشورها را بپذیریم اما برای اینکه مانند ترامپ عمل نکرده باشیم و فشار به مردم نیاید آن را پذیرفتیم.
آقای لاریجانی افزود: ما این گامها را برداشتیم تا به تله هایی که آمریکا برای ما گذاشته بود نیافتیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این مذاکرات چقدر می تواند ناجی باشد گفت: معلوم نیست و نمی شود که حسابی برای آن باز کرد و نمیتوانیم وضع اقتصادی خود را به وعده و وعید های آنها گره بزنیم
آقای لاریجانی تاکید کرد: علت همه این مسایل آن است که زمینه توسعه کشورها فراهم شده اما دشمنان این شرایط را برنتابیدند و شرایط دیگری را ایجاد کردند.
وی افزود: البته ظاهر این مسایل با گرد و خاک همراه بوده تا فشار اقتصادی مانند ایجاد مشکل در فروش نفت و تبادلات بانکی به مردم وارد شود و یأس و ناامیدی در کشور ایجاد شود. لاریجانی گفت: این مسئله را آنها هم در اندیشکدههای خود و هم به صورت زبانی مطرح میکنند و از نیروهای منطقه ای واپسگرا هم برای تشدید فشار روانی استفاده می کند.
رئیس قوه مقننه در نتیجه گیری از سخنان خود گفت: ما باید روی پای خود بایستیم و تنها از این طریق می توانیم فشارها را به مسیر بهبود و ترقی تبدیل کنیم.
وي با اشاره به وجود نيروهاي متخصص در کشور افزود: اگرفضا را باز کنيم شرايط براي کشورما عوض مي شود.
دکتر لاريجاني گفت: اشکال بزرگ کشور آن است که ما تنها در شرايط اضطرار کارهاي بزرگ مي کنيم و اين به فرهنگ کشور ما تبديل شده است.
وي در توضيح سخنان خود افزود: دوره 8 ساله جنگ تحمیلی نمونه آن است که ظرفيت بازدارندگي امروز نتيجه آن دوره است.
آقاي لاريجاني تاکيد کرد: به خاطر همين مسائل است که امروز دشمنان غرش مي کنند اما کسي اعتنا نمي کند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به رفتار خجالت آميز برخي کشورهاي منطقه گفت: این کشورها با خريد تسليحات و کمک به زير ساخت هاي امريکا تسليم امريکا شده اند چون مي دانند نمي توانند کاري بکنند غرش مي کنند.
دکتر لاريجاني بار ديگر تنها راه غلبه بر اين مشکلات را تکيه به داخل کشور و هم افزايي دانست.
رئيس قوه مقننه بر سهل کردن ضوابط سرمايه گذاري در کشور تاکيد کرد و گفت: در وضعيت فعلي نيازمند تحول در مقررات در مجلس و قوه مجريه هستيم.
وي افزود: يکي از موضوعات مطرح شده در جلسات رهبر معظم انقلاب با سران سه قوه، موضوع تسهیل سرمايه گذاري در کشور و مشوق هاي آن است.
آقاي لاريجاني تاکيد کرد: اين دوره بايد طي شود، بنابر اين اگر همدلي باشد شرايط کشو حتما متفاوت خواهد بود.
وي افزود: از آنجا که ظرفيت هاي کشور تغيير کرده، زبان آنها متفاوت شده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي از آغاز تغييرات در دولت استقبال کرد و گفت: برخي مديران بايد زودتر تغيير مي کردند و نيروهاي توانمند به جاي آنها مي آمدند.
وي در عين حال خاطر نشان کرد: مجلس شورای اسلامی به شرط حضور افراد با توان و حرفه اي، از اين تغييرات استقبال مي کند به ويژه در بخش برنامه ريزي اقتصادي که ضرورت بيشتري وجود دارد.
آقاي لاريجاني تاکيد کرد: بايد مرداني بر سر کار بيايند که همه خواسته هاي رهبر معظم انقلاب و مسئولان را با زمان مناسب به درستي انجام دهند.
وي در پايان افزود: باید نيروهاي ايراني را به کار بگيريم و به امکانات داخلي تکيه کنیم و همين مسئله نقطه جهش ماست.