معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ۸۰ درصد از بیماریهای غیرواگیر با خودمراقبتی قابل پیشگیری است.
عبدالرحمان رستمیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: سبک زندگی سالم موجب ارتقای سلامت جامعه و کاهش هزینههای نظام سلامت میشود.
وی افزود: ۷۰ درصد ایرانیان فعالیت بدنی مناسب برای زندگی سالم را ندارند.
دکتر رستمیان گفت: تغذیه سالم، فعالیت فیزیکی، سلامت روانی و اجتماعی همچنین کاهش مصرف دخانیات چهار محور اصلی در خودمراقبتی و سبک زندگی سالم است.
وی با بیان اینکه در جهان امروز از بیماریهای واگیردار به سمت بیماریهای غیرواگیر پیش رفته ایم، افزود: بیماریهای غیرواگیر با سبک زندگی سالم براحتی قابل پیشگیری است.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف سیگار در کشور بالاست و دسترسی به این ماده راحتتر از دسترسی به برخی مواد غذایی است که نشاندهنده سیاستهای نادرست است.
وی خواهان افزایش آگاهی مردم از عوارض قابل پیشگیری سیگار همچون سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی شد.
رستمیان افزود: میتوان برای سبک زندگی سالم روشهای تشویقی و تنبیهی در نظر گرفت و الگوهای مناسب برای سبک زندگی سالم معرفی کرد.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نباید به عنوان یک پزشک منتظر بیمار شدن مردم بمانیم، گفت: باید با ارائه روشهای صحیح خودمراقبتی از بروز بیماریها پیشگیری کنیم.
وی افزود: باید بجای بیمارستان از خانه و مدرسه شروع کرد و میتوان بجای هزینههای زیاد ساخت بیمارستان با استفاده از روشهای خود مراقبتی سلامت کشور را ارتقا داد.
رستمیان خواهان تغییر نگرشها و رفتارها و همچنین تخصیص اعتبارهای لازم به منظور افزایش آگاهی مردم در زمینههای مختلف خود مراقبتی و ترویج سبک زندگی سالم به منظور ارتقای سلامت جامعه و کاهش بیماریها شد.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران با گرامیداشت امروز به عنوان روز جهانی خود مراقبتی گفت: ششمین همایش خودمراقبتی نیز با تلاش معاونتهای اجتماعی سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی برای ششمین سال پیاپی و با هدف معرفی سبک زندگی سالم برگزار شد.