رئیس سازمان حج و زیارت: تا امروز حدود ۱۲ هزار نفر از حجاج ایرانی در مدینه منوره و مکه مکرمه حضور دارند که ۱۰ هزار نفر آنان در مدینه و ۲ هزار نفر در مکه مستقر شده اند.
وی گفت: اعزام ۸۶ هزار زائر ایرانی شامل حاجیان و عوامل حج، مدیران، روحانیان و خدمه کاروان ها، در مجموع با حدود ۳۱۰ پرواز صورت میگیرد و ان شاء الله بعد از عملیات حج نیز با همین تعداد پرواز از تاریخ ۴ شهریور بازگشت حجاج به کشورمان آغاز خواهد شد و ۲۴ شهریور هم آخرین گروه حاجیان به کشور باز میگردند.
محمدی افزود: برنامه ریزیهای خوبی صورت گرفته است تا خدمات خوبی به حجاج داده شود و خبرهایی که از عربستان میرسد پیداست که خدمتگزاران حجاج در حوزه مسکن، حمل و نقل، تغذیه و مسایل بهداشتی و پزشکی امکانات خوبی را فراهم کرده اند.
وی گفت: آشپزخانه پخت صنعتی در مکه از امروز به بهره برداری میرسد و برای آماده کردن حدود ۶۰ هزار پرس غذا برای حجاج در هر وعده غذایی آمادگی دارند.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اطلاع رسانی بهتر و جامعتر برای حجاج افزود: در پیام رسانها درباره شرایط کلی موسم حج و گرمای شدیدی که در عربستان با آن مواجه هستیم نکات مهمی را به حجاج یادآوری کرده ایم و از آن مهمتر مسایل امنیتی مثل سازماندهی جمرات نیز آموزشهای خوبی به حجاج داده ایم و این مسیر اطلاع رسانی همچنان ادامه دارد و آموزشهای توجیحی را همچنان خواهیم داشت.
محمدی با اشاره به محدودیتهای جدی درخصوص فضای در اختیار هر کدام از کشورها در مشاعر منا و عرفات گفت: باوجود همه محدودیتها تلاش کردیم خدمات بهتری به حجاج ارایه دهیم و امیدواریم با کمک خداوند بتوانیم آنچه را با جدیت تدارک دیده ایم برای حجاج محقق و نظر آنان را جلب کنیم.
وی درخصوص محدودیتهای قبلی مثل خواندن دعای کمیل در هتلها نیز افزود: در توافقات کلی مطرح شده که بحث دعای کمیل همچنان در چند هتل مشخص انجام شود کما اینکه سال گذشته هم نتیجهای که حاصل شد خوب، اما بقیه مراسم و مناسک حج به شکل قبل انجام میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به برخی محدودیتهای ناشی از محدودیتهای جغرافیایی در منا و عرفات گفت: بعضی موانع خارج از اراده سازمان حج است و مشکل جدی برای حجاج همه کشورهاست به طور مثال در زمینه اسکان در مدینه یکسری محدودیتهای بالفعل نظیر تخریب برخی هتلهای مدینه به علت طرح توسعه که جایگزین نداشته وجود دارد که حجاج ما در این باره توجیه شده اند و ان شاء الله با همراهی حجاج بتوانیم حج خوبی را تجربه کنیم.
محمدی با اشاره به نوسانات اخیر قیمت ارز نیز تأکید کرد: تمام قراردادها و محاسبات هزینهای حجاج در بهمن و اوایل اسفند نهایی و در آن زمان ثبت نام حجاج انجام شد و وجوهشان را نیز واریز کردند که با همین وجوه ارز مورد نیاز برای پرداخت به طرفهای قرارداد در عربستان تأمین شد.
وی گفت: حداقل هزینهها ۱۳ و نیم میلیون تومان و حداکثر ۱۸ و نیم میلیون تومان هزینه سفر حج امسال است که بیشترین سهم را در این اختلاف ۵ میلیون تومانی قیمت هتلها دارد و به غیر از این مبالغ حجاج هزینه مستقیم دیگری ندارند مگر اینکه در یک مقطع ۱۰ روزه از ۵ تا ۱۴ ذی الحجه که عربستان سیستم حمل و نقل و اتوبوس در مکه را متوقف میکند حجاج مجبور هستند از سیستم تاکسیرانی استفاده کنند و پرداخت هزینه آن را خودشان متقبل شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص مچ بندهای الکترونیک نیز افزود: مچ بندها دو بخش داشت یک بخش فیزیکی که همان مچ بندها بود دوم بخش نرم افزاری که امسال به طور کامل ارتقا یافته و در اختیار حجاج قرار گرفته است و به هیچ وجه با سیستم پارسال قابل ملاحظه نیست، زیرا کاربردها و قابلیتهای ردیابی، رصد و مسیریابی زائران در آن تعبیه شده که بسیاری از این اطلاعات در اختیارشان است و همچنین بخشهای مدیریتی نیز میتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.
محمدی ادامه داد: اطلاعاتی که میخواستیم از مچ بند بخوانیم روی کارت قرار دادیم و در واقع کارت شناسایی حجاج امسال یک گام کاملتر شده است.
وی درخصوص پیگیری شهدای منا نیز گفت: در هر زمان که با مسؤولان حج عربستان مذاکرهای داشته ایم، موضوع شهدا و خانواده شهدای منا را به عنوان یک مطالبه جدی مطرح کرده ایم و این موضوع همچنان در دستور کار ماست تا ان شاء الله مطالبات به حق خانواده شهدا و مردم عزیزمان محقق شود، اما تاکنون سعودیهای پاسخ مشخصی نداده اند.
محمدی در قالب توصیههایی به حجاج افزود: چه حجاجی که مشرف شده اند و چه عزیزانی که در حال تشرفند به توصیههایی که به طور مستقیم از طریق کانالهای اطلاع رسانی سازمان به آنان منتقل میشود یا مدیران کاروانها توصیه میکنند دقت داشته باشند و ساز و کارها و فرآیندهایی که به طور کلی یک مقدار زمان بر است از قبیل تشریفات بازدید گذرنامه در زمان ورود و خروج در مبادی فرودگاهی جده و مدینه را با یک آمادگی و سعه صدر سپری کنند.
وی در پایان با اشاره به گرمای شدید امسال گفت: حجاج توصیههای پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند، زیرا وقتی چند میلیون نفر از کشورهای مختلف در یک جا جمع شوند احتمال سرایت برخی بیماریها وجود دارد بنابراین این مسایل را جدی بگیرند تا خدای نکرده سلامتشان دچار آسیب نشود و بتوانند از فضای معنوی مکه و مدینه استفاده کنند.