تولید صابون ارگانیک با قدمتی ۵۰۰ ساله در شهرستان آشتیان نیاز استان مرکزی و استانهای همجوار را تامین میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، صابون محلی، سوغات ۵۰۰ ساله آشتیان است که با تولید سالانه 100 تنی صابون محلی نیاز استان مرکزی و استانهای همجوار را تامین میکند.
ذکایی یکی از دو تولید کننده صابون سنتی آشتیان با بیان اینکه سالانه بین ۵۰ تن صابون تولید می کند گفت: تولید صابون محلی اختصاص به فصل تابستان دارد و در فصول سرما تولید نمی شود.
نورایی دیگر تولید کننده صابون سنتی در آشتیان می گوید ، مواد اولیه تولید صابون محلی آشتیان چربی حیوانی، سود سوزآور، نمک و آب است.
او گفت: جداسازی سود سوزآور و نمک از صابون و تولید صابون خالص و پخته شدن آن در دو مرحله از ویژگی هایی است که آن را از صابون صنعتی متمایز می کند.
وی افزود : صابون آشتیان در 8 ساعت آماده و بیش از10 روز در آفتاب خشک می شود تا به مرحله استفاده برسد.
کارشناس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هم گفت : درگذشته بین10 تا 15 کارگاه تولید صابون در آشتیان فعال بوده است و به علت هزینه بالای تولید و سختی کارسبب شده که این واحدها تعطیل شوند .
امیری گفت : در آینده ای نه چندان دور صابون سوغات اصیل آشتیان به ثبت ملی خواهد رسید .
وی افزود : تولید صابون ارگانیک در شهرستان آشتیان برای 50 نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.