افزایش توجه به مهندسی فرهنگی موجب افزایش اثر گذاری فعالیت های فرهنگی مساجد می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مرکز خراسان رضوی، مساجد از دیر باز میزبان نمازگزاران است و بهعنوان سنگر و پایگاه فرهنگی برای
هرقدر تلاش متولیان برای اجرای برنامه های فرهنگی هدفدار، آگاهی بخش، جذاب و مطلوب قشر نوجوان و جوان جامعه در مساجد بیشتر، ناکامی دشمن درجنگ نرمی که درپیش گرفته به مراتب بیشتر است.
افراد بسیاری در این مکان به انجام کارهای فرهنگی میپردازند، اما این فعالیتها دارای فراز و نشیب بسیاری است و علت آن کمکاری در مبحث مهندسی فرهنگی است چراکه در بسیاری موارد به علت موازیکاری و یا صرف هزینه بدون مطالعه ، برخی فعالیتها یا کم اثراست و یا اثر گذاری ندارد.
معاون اجرایی و هماهنگ کننده مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی گفت: بنا به فرموده امام خمینی (ره) ما انقلاب کردیم که مساجد را اداره کنیم، اما متأسفانه امروزه توجه زیادی بهمساجد نمیشود؛ بهنام کار فرهنگی میلیاردها تومان هزینه میشود و یا این فعالیتها نیاز مخاطب را به درستی تشخیص نمیدهد از این رو درکمتر مسجدی برنامه فرهنگی جذاب به ویژه برای قشر جوان و کودک برگزار میشود در حالی که اگر مساجد متناسب با نیاز مخاطب فعالیت کنند دچار مشکل نمی شویم.
حجتالاسلام محمد اسماعیلیان افزود: توجه به اوقات فراغت از فعالیتهای بسیار مهم امور مساجد و دبیر خانه کانونهای فرهنگی است.
وی گفت: در مساجد خراسان رضوی بیش از 45 هزار روحانی امام جماعت در بحثهای فرهنگی حضور دارند که باید از این ظرفیت و
در مشهد بیش از هزار و 200مسجد وجود دارد که 380 مسجد از این تعداد، دارای کانون فرهنگی است.
اما مسئولان توجه کنند آیا فعالیتهای فرهنگی فقط در 380 کانون فرهنگی مسجد آن هم در شهری بهوسعت مشهد بهعنوان دومین کلان شهر کشور با نیازهای جدی فرهنگی و جمعیت میلیونی، پاسخگوی نیاز قشر جوان مشهدی است؟
بررسیها نشان میدهد استمرار نداشتن فعالیتها، حضور انفرادی اعضای خانوادهها به جای برنامهریزی و جذب خانوادهها در کنار هم، توجه کمتر به اجرای برنامههای جذاب برای نوجوانان سه حلقه مفقوده در فعالیتهای مساجد است.
مسعود نکونام مدیر کانون فرهنگی فاتح و مسئول قرارگاه انصار المهدی در مشهد که توانستهاست در این کانون با 200 عضو، مخاطب خود را بشناسد و با هدفگذاری مناسب در انجام فعالیتها موفق عمل کند گفت: بسیاری از مساجد فقط به محلی برای عزاداری و
محمد حسین عبدالهی مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی- هنری مساجد با بیان اینکه هر ساله همزمان با شروع فصل تابستان، بسته برنامهای برای اوقات فراغت و برنامههای آن بهمساجد ابلاغ میشود، گفت: محور و مخاطب برنامههای امسال مساجد خراسان رضوی خانواده با موضوعات تربیتی، آموزشی، نشاط، قرآن و عترت است.
امروزه تغییر سبک زندگی، حضور بعضی از خانواده ها را در مساجد کم رنگ کرده است.
به گفته حجتالاسلام محمد اسماعیلیان معاون اجرایی و هماهنگ کننده مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی مشهد دارای هزار و 200 مسجد است که فقط در 520 مسجد آن نماز صبح اقامه میشود و یکی از عوامل برگزارنشدن نماز صبح در مساجد، تغییر سبک زندگی است.
در حالی که اولین وظیفه مسجد برگزاری و اقامه نماز بهصورت جماعت است.
نماز جماعت که تجلی همبستگی و وحدت در سر سپردگی برابر معبود و مبارزه عالمانه با طاغوتهای زمان و ظواهر دلفریب است.