با هدف حفظ و صیانت از مواریث ناملموس سیستان و بلوچستان، تعداد 15 نوع غذای سنتی و ابزار مرتبط با آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان وبلوچستان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: این آثار شامل تباهگ، چلبک، دانکو، روکو، نان رهتو، سوزی، نان لواش، غذای مالینگ، غذای مزه، غذای ملر، نان تینی، نومال، چنگال، وشک و آس دستی است.
جلالزایی همچنین به کشف اشیا تاریخی مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد تا دوره ی اسلامی در چند روز گذشته در جنوب سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: این اشیا در منطقه ی هودیان دلگان توسط مردم محلی حین کار و خاکبرداری کشف و به اداره کل میراث فرهنگی استان تحویل داده شده است.
وی اشیا کشف شده را شامل 4 قطعه سفالی، 4 قطعه فلزی، 4 قطعه سنگی و 48 مهره قیمتی و نیمه قیمتی عنوان کرد.