معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: اغذیه فروشیها و رستورانها مناطق زلزله زده به فعالیت خود ادامه میدهند و طبق آخرین بازدید و گزارش بازرسان بهداشت محیط، در زمینه سلامت موادغذایی نیز، مشکلی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ محسن فرهادی درباره نظارت بر بهداشت محیط در مناطق زلزله زده کرمانشاه افزود: با توجه به فصل تابستان و آغاز گرما، نظارت بر بهداشت محیط و آب آشامیدنی در مناطق زلزله زده کرمانشاه تشدید میشود.
وی با بیان اینکه از زمان وقوع زلزله تاکنون، چند تیم بهداشت محیط با هدف پایش و ارزیابی مستمر بر بهداشت محیط به این مناطق، اعزام شده اند، گفت: با حضور بازرسان بهداشت محیط و همچنین تلاشهای شبانه روزی همکاران بهداشت محیط در استان کرمانشاه، مشکل آب آشامیدنی که یکی از پارامترهای اساسی بود، در این مناطق برطرف شد و به جز چند روستا، سایر مناطق و شهرستانها از لحاظ تأمین آب شرب، مشکلی ندارند.
فرهادی افزود: در برخی روستاها که هنوز در شبکه آبرسانی مشکل وجود دارد، تأمین آب شرب، با استقرار تانکرهایی توسط شرکت آب و فاضلاب، جبران شده است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص دفع فاضلاب در این مناطق گفت: در بازدیدهایی که صورت گرفت، موضوع سرویسهای بهداشتی و دفع فاضلاب بررسی شد و استانداری کرمانشاه مسؤولیت رفع کمبودها و مشکلات در این حوزه را بر عهده گرفت.
وی افزود: با گرم شدن هوا، ازدیاد حشرات و جوندگان موذی منجر به آسیب به سلامتی مردم میشود که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و دانشگاه علوم پزشکی ایران، برای دفع حشرات و جانوران موذی، اقدامات کنترلی و طعمه گذاریها انجام شد و اکنون این موضوع تحت کنترل است و در آینده نیز در این زمینه مشکلی وجود نخواهد داشت.
فرهادی گفت: در راستای کنترل حشرات و جوندگان موذی در مناطق زلزله زده، کمیتهای نیز در بخش بیماریهای واگیر معاونت بهداشت تشکیل شده است که به طور مستقیم و مستمر بر این امر نظارت دارد تا سلامتی مردم حفظ شده و آسیبی به آنها وارد نشود.
وی درخصوص آواربرداری نخالههای ساختمانی در این مناطق، افزود: این موضوع یکی از دغدغههای حوزه بهداشت در مناطق زلزله زده محسوب میشود، زیرا تا زمانی که مقداری از نخالههای ساختمانی باقی مانده باشد، مأمن جانوران و جوندگان موذی مختلف خواهد بود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درخصوص نظارت بر مواد غذایی گفت: طبخ و تهیه غذا در این مناطق به شرایط عادی بازگشته و مردم تا حدودی از عهده تأمین و طبخ غذای مصرفی خود برمی آیند. همچنین اغذیه فروشیها و رستورانها در این مناطق به فعالیت خود ادامه میدهند و طبق آخرین بازدید و گزارش بازرسان بهداشت محیط در زمینه سلامت مواد غذایی نیز، مشکلی وجود ندارد.
وی در پایان تأکید کرد: از وزارت نیرو، سازمان مدیریت بحران و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درخواست کرده ایم که تا پایان فصل تابستان با هوشیاری بر استمرار اقدامات کنترلی تأکید داشته و نظارت کامل داشته باشند.