درصورت کوتاهی فرمانداری در جذب تسهیلات اشتغالزایی سهمیه شهرستان مذکور به سایر شهرستانها تعلق میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد؛ پنجمین کار گروه اشتغال و سرمایه گذاری
معاون اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار دراین جلسه گفت : فرمانداران شهرستانها باید با برگزاری جلسات کارگروه اشتغال در شهرستان خود با مشارکت مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و مدیران بانکها زمینه جذب تسهیلات اشتغال را فراهم کنند.
گوهرگانی افزود : برخی از شهرستان ها متاسفانه در زمینه جذب سهمیه تسهیلات خود کوتاهی کرده که در صورت عدم جذب به موقع سهمیه آنها به دیگر شهرستان ها واگذار می شود.
وی با بیان اینکه شهرستان گچساران بیشترین و شهرستان چرام کمترین جذب تسهیلات توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری را داشته اند گفت: سهمیه شهرستان گچساران 96 میلیارد ریال بوده که با جذب 44 میلیارد ریال بیشترین جذب و شهرستان چرام نیز با جذب 27 میلیارد ریال از سهمیه اختصاصی کمترین جذب را در بین شهرستان هاداشته اند.
گوهرگانی سود این تسهیلات را 6 درصد اعلام کرد و گفت : شهرستان بویراحمد به جذب 33 درصد از سهمیه ابلاغی رتبه سوم را دارد و شهرستانهای کهگیلویه، باشت، لنده و بهمئی متاسفانه در جذب سهمیه خود عملکرد ضعیفی داشته اند.
معاون اقتصادی و منابع انسانی استاندار همکاری برخی از بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات را ضعیف دانست و گفت : با وجود اینکه مدیر عامل بانک ها در جلسه قبلی به استاندار قول همکاری دادند متاسفانه همکاری برخی بانکها ضعیف است.
گوهر گانی از تشکیل گروه نظارت متشکل از بانک های عامل و دستگاه های اجرایی برای بررسی طرح های مصوب کمیته اشتغال و سرمایه گذاری خبر داد و گفت : با مشارکت این گروه طرح ها سرکشی و از ارائه تسهیلات به طرح ها صوری جلوگیری می شود.
معاون برنامه ریزی استاندار هم در این جلسه گفت : فرمانداران شهرستانها تا 15 مرداد ماه فرصت دارند تسهیلات سهمیه ایی خود را در حوزه اشتغال روستایی وعشایری جذب کنند.
نوروزی افزود : تا سقف 60 میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات در استان تصویب و پرداخت می شود و بیش از 60 میلیارد ریال در وزارت تحت عنون طرح های ملی تصویب و پرداخت خواهد شد .
وی فرصت جذب تسهیلات سهمیه استان را تا پایان شهریور ماه اعلام کرد و گفت : سهمیه شهرستانی تسهیلات در حوزه اشتغال روستایی و عشایری در استان بر اساس دو شاخص جعمیت و نرخ جمعیت بیکار هر شهرستان اختصاص داده می شود.
نوروزی اضافه کرد : این تسهیلات به طرح هایی که موجب ایجاد اشتغال پایدار، افزایش تولید وتوسعه سرمایه گزاری در استان باشد پرداخت می شود .
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان هم در این جلسه سهمیه ابلاغی تسهیلات توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری استان را 214 میلیارد تومان بیان کرد گفت: شاخص های مختلفی برای توزیع سهمیه شهرستان ها در نظر گرفته شد که شهرستان بویراحمد با 43.37، گچساران 8 و 98 و کهگیلویه با 16ممیز 9 صدم بیش از 60 درصد میزان سهمیه را داشتند.
نیک مرام با بیان اینکه شهرستان های دنا، بهمئی، چرام، باشت و لنده به ترتیب دارای 9ممیز 24، 7ممیز 2 و 7ممیز 7، 4ممیز 53و 2ممیز 89 از سهمیه 107 میلیارد تومانی مرحله ی اول ارائه تسهیلات اشتغال روستایی را دارا هستند افزود:190 طرح از طرح های مصوب در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان در بانک های عامل برگشت داده شده است.
وی عدم تایید اهلیت طرح ها از سوی بانک ها و عدم تامین وثیقه را از دلایل برگشت این طرحها دانست و گفت : از این تعداد طرح برگشت داده شده 89 طرح در حوزه جهاد و کشاورزی، 74 طرح در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و 26 طرح در حوزه صنعت، معدن و تجارت بوده است.
نماینده استان در کمیته فنی استان به اشاره به محوریت اشتغال روستایی گفت : از 33 طرحی که بازدید شد تنها 6 طرح اجرا شده و بقیه طرح ها صوری بوده و حتی افرادی که به عنوان مجری طرح معرفی شده بودند هیچ گونه شناختی به طرح نداشتند.
راستین با بیان اینکه در طرح های کوچک امکان صوری سازی وجود دارد افزود : هرچه طرح بزرگ باشد و داری مبالغ زیاد تسهیلات باشد امکان صوری سازی وجود ندارد .
مسول شورای هماهنگی بانکهای عامل هم در این نشست گفت : تسهیلات فقط به طرح هایی که داری توجیه فنی و اقتصادی باشد پرداخت می شود و مدیران دستگاه های اجرایی از درخواست مدارک و مستندات خارج از دستوالعمل بانکها خود داری کنند.
امیری افزود: پرداخت تسهیلات در استان فقط از محل منابع داخلی بانک ها است و باید بازپرداخت این تسهیلات دارای تضمین باشد.
وی گفت:املاک محل اجرای طرح نمی تواند به تنهایی تضمین کننده باز پرداخت تسهیلات باشد زیرا ارزش ملک از میزان تسهیلات کمتر است .