رئیس انجمن دفاترخدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: از ۵۰۰ یورو ارز تعیین شده برای مسافتهای نزدیک و ۱۰۰۰ یورو برای مسافتهای دور تاکنون هیچ رقمی به این صنف ارائه نشده است.
وی با بیان اینکه ارز گردشگری براساس اعلام بانک مرکزی باید به دفاتر مسافرتی اختصاص یابد گفت: این ارز براساس خدمات و سرویس های ارائه شده از سوی آژانس ها به این مراکز باید اختصاص یابد که با وجود ارائه اسناد از سوی دفاتر گردشگری به بانک مرکزی همچنان ارز به این واحدها ارائه نشده است.
رئیس انجمن دفاترخدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اشتباه دانستن اختصاص ارز به مسافر ادامه داد: با این وجود قطع کردن این ارز نیز طبعات نادرستی به همراه دارد. زیرا با رویه فعلی آژانسهای مسافرتی 40 درصد تعدیل نیرو داشته اند که اگر در تابستان جبران نشود این رقم به 80 درصد خواهد رسید.
محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی نیز با بیان اینکه زیر ساختهای حداقلی لازم برای ورود گردشگرخارجی در ایران محیا است افزود: رونق گردشگری با مسافران خروجی اقتصاد را فعال نخواهد کرد و این برعکس رویه موجود در دنیاست .
وی با اشاره به کشور ترکیه که پس از حمله داعش و کاهش گردشگران اروپایی مقاصد جدید گردشگری برای مسافران دیگر کشورها تعریف کرده است گفت: در حال حاضر رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی درحال معرفی ظرفیت گردشگری آذربایجان برای برخی کشورها است که این رویه مناسبی است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با تایید اختصاص ارز به آژانس ها در ازای خدمات ارائه شده آنها گفت: اختصاص ارز به مسافران سبب ایجاد مشوق برای خروج از کشور شده است البته مخالفتی برای گردشگری خروجی وجود ندارد اما باید این کار برای موارد ضروری انجام شود.
محب خدایی وظیفه دولت را در این بخش فراهم کردن بستر برای توسعه گردشگری دانست و ادامه داد: شاخصهای رقابتی در حال حاضر در کشور ایجاد شده که به آن کم توجهی می شود بطور مثال هم اکنون به دلیل تفاوت قیمت ارز هزینه سفر به ایران کاهش یافته است که می توان ازآن به عنوان مزیت برای جذب گردشگر بهره برد.
وی گفت: از ابتدای سال تا کنون میزان گردشگران از کشور عراق و آذربایجان در حوزه سلامت افزایش یافته است.