طرح پژوهشی آدامس دارویی کلوتریمازول در دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرا و فرمولاسیون وخواص آن ارزیابی شد.
عباس جعفریان دهکردی، آدامس های دارویی را سامانه مناسبی برای دارورسانی سیستمیک و موضعی از راه دهان معرفی کرد و افزود: با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن ضایعات قارچی در حفره دهانی ایجاد می شود و یکی از درمان های دارویی اصلی استفاده از کلوتریمازول به صورت موضعی است.
وی هدف از این مطالعه را طراحی، فرمولاسیون و ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی آدامس دارویی کلوتریمازول دانست و گفت: در این طرح داروسازی 12 فرمول در مقادیر پایه های نرم و سخت همچنین شیرین کننده ها طراحی و ارزیابی شد.
رییس دانشکده داروسازی وعلوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در این طرح علمی، پودر کلوتریمازول همچنین شیرین کننده ها شامل مانیتول، زایلیتول، مالتیتول، شکر و گلوکز مایع به این مخلوط اضافه و مخلوط شد.
عباس جعفریان دهکردی گفت: آدامس های ساخته شده با یکنواختی وزن، محتوا و بررسی آزادسازی کلوتریمازول از پایه آدامس و ارزیابی خواص مکانیکی ارزیابی و به عنوان برترین فرمولاسیون از لحاظ خواص ارگانولپتیک شناخته شد.
وی افزود: در مرحله نهایی طعم دهنده های توتی فروتی و اکالیپتوس انتخاب و توتی فروتی به عنوان مناسبت ترین طعم دهنده برگزیده و در نتایج حاصل از آزادسازی دارو از پایه آدامس مشخص شد که این فرمولاسیون پس از 30 دقیقه 89 و پس از 45 دقیقه 96 درصد از مقدار کلوتریمازول را آزاد کرده است.