پس از اتمام طرح های آب رسانی به دریاچه نیمه جان ارومیه، تا پایان سال آینده 2 میلیارد مترمکعب آب به پیکر بی جان چی چست تزریق می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، تا پایان سال آینده نزدیک به 2 میلیارد متر مکعب
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور برای بررسی روند اجرای طرح آبرسانی به دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی آمده است.
کلانتری در حاشیه بازدید از طرحهای در دست اجرای ستاد احیاء دریاچه ارومیه گفت: پس از اتمام طرح از طریق تونل انتقال آب کانی سیب 650 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه می شود .
پروژه آبرسانی به دریاچه ارومیه از رودخانه زاب، کانالی 36 کیلومتری است که با اتمام 21 کیلومتر از آن، در حال حاضر از پیشرفت 60 درصدی برخوردار است.
کلانتری میزان اعتبار صرف شده به طرح آبرسانی از طریق زاب را تا کنون 400 میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: منتظریم سازمان برنامه وبودجه بر اساس دستور صریح رئیس جمهور مبلغ مناسبی را ابلاغ کند و پیش بینی می شود برای تکمیل این طرح امسال 400 میلیارد تومان و سال آینده 700 میلیارد تومان اعتبار دیگر اختصاص یابد.
تصفیه خانه شهرهای تبریز و ارومیه از جمله دیگر طرح های در دست اجرای ستاد احیای دریاچه ارومیه است که پس از اتمام آنها نیز سالانه 300 میلیون متر مکعب آب از محل پساب فاضلاب شهری وارد دریاچه خواهد شد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیما در حاشیه بازدید خود گفت: صرفه جویی در بخش کشاورزی یکی از مهمترین راهکارهای حفظ و تامین آب دریاچه ارومیه است که جهاد کشاورزی با اجرای برنامه های تغیر الگوی کشت، تغییر شیوه آبیاری و هوشمندکردن کنتورهای آب، توانسته اند سالانه 1.7 میلیارد متر مکعب آب را پس انداز و به دریاچه ارومیه اهدا کنند.
وی افزود : در صورت اختصاص اعتبارات و پیشرفت مناسب طرحها پیش بینی می شود تراز آب دریاچه ارومیه تا سال 1406 به 1274/1که تراز نرمال می باشد برسد.
در روند اجرای کانال آبرسانی به دریاچه ارومیه، روزانه 17 متر حفاری صورت می گیرد که به اذعان مهندسان یکی از بهترین رکوردها در سطح جهان است.
تونل انتقال آب دریاچه ارومیه آب رودخانه زاب را از سد کانی سیب به رودخانه گدار منتقل و از طریق این رودخانه به دریاچه ارومیه سرازیر می کند.