تاکید نماینده ولی فقیه در استان سمنان:
تقویت برنامه های فرهنگی و قرآنی برای بازگرداندن زندانیان به زندگی عادی
رسیدگی به خانواده زندانیان و افزایش برنامه های فرهنگی و دینی در زندانها زمینه ساز کاهش معضلات اجتماعی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نماینده ولی فقیه در استان سمنان در دیدار با معاون قوه قضائیه و اعضای شورای قضایی استان از تمهیدات و اقدامات سازمان زندانها در بخش فرهنگی، آزادی زندانیان نیازمند و رسیدگی به خانواده های انان قدردانی کرد.
آیت الله سید محمد شاهچراغی آموزش قرآن و آشنایی زندانیان با مبانی اسلامی را سبب بازگشت این افراد به جامعه و جلوگیری از ارتکاب مجدد به جرم دانست.
وی بازگویی خدمات سازمان زندانها برای مردم را بسیار مهم عنوان و تصریح کرد : با اطلاع رسانی مطلوب و مستمر این خدمات مردم نسبت به اقدامات فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه آگاهی یافته و سبب افزایش امید در جامعه خواهد شد.
معاون قوه قضائیه نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از نحوه خدمات رسانی و اداره امور افزون بر 230 هزار زندانی کشور گفت : کاهش ورودی به زندانها در 5 سال گذشته به طور جدی در دستور کار بوده است و بطور متوسط سالانه 3 تا 4 درصد کاهش داشته ایم.
علی اصغر جهانگیر ساماندهی زندانیان بلاتکلیف، زندانیان با امکان حضور نیافتن در حبس،متناسب سازی وثیقه ها و استفاده از ظرفیت جدید قانون برای مجازات های جایگزین را از جمله اقدامات این نهاد برای کاهش تعداد زندانیان ذکر کرد.
وی سرانه زندانیان به نسبت جمعیت را در کشور 284 نفر به ازای هر 100 هزار نفر دانست و گفت : در استان سمنان این میزان از متوسط کشوری بالاتر و حدود 324 نفر است.
جهانگیر مهمترین عامل بال بودن سرانه زندانیان در استان را ارتکاب به جرم ناشی از فقر و تنگدستی و فقر فرهنگی و نا آگاهی از قوانین برشمرد و افزود : راهکارهایی اجرایی با مشارکت و همکاری مسئولان این قوه در استان در حال طراحی و اجراست که بزودی شاهد تحولات مطلوبی در این بخش خواهیم بود.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور ساماندهی محکومان مالی را از برنامه های در حال اجرای این سازمان در سال 97 ذکر کرد و گفت : بسیاری از زندانیان بلاتکلیفی که پس از دوران حبس بدلیل ناتوانی در پرداخت بدهی های در حد 2 تا 5 میلیون تومان در زندان به سر می بردند با مشارکت خیران برای داشتن فرصت مجدد به آغوش خانواده ها بازگشتند.
جهانگیر اقدامات فرهنگی قرآنی برای برخورداری زندانیان از شرایط عفو تخفیف مجازات را خاطرنشان کرد و گفت : بیش از یک هزار حافظ کل قرآن کریم در زندان های کشور دوران محکومیت خود را می گذرانند و تعالیم قرانی در 8 رشته بصورت مستمر اجرا می شود و زندانیان از برنامه های 600 هیات مذهبی درون زندان های کشور نیز بهره مندند.
به گفته این مسئول 70 درصد جمعیت زندانیان کشور زیر 45 سال سن دارند که تمهیدات برای فراهم آوردن بازگشت به زندگی محکومان و متهمانی که شرایط جرم آنان اجازه می دهد بصورت مستمر در حال پیگیری است.