معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ساختن کشورهای مسلمان نیازمند شکل گیری نهضت های قدرتمند علمی است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، خانم نسرین سلطانخواه در مراسم اختتامیه اجلاس اساتید دانشگاههاو بیداری اسلامی افزود:آنچه ما را در اینجا گرد آورده است شکل گیری جنبش های جدید مردمی با هویتی اسلامی در اعتراض به حاکمیت نظام های سیاسی غیر مردمی در بخشی از کشورهای اسلامی است که راه را برای پیشرفت و عزت و سربلندی مسلمانان بسته نگه می داشته اند.
وی گفت: در پی نهضت بیداری اسلامی ساقط کردن حکومت های غیرمردمی و به دست آوردن آزادی یک بخش از کار است اما بخش مهم تر آن حفظ این دستاوردها و ساختن نظامی نو،مقتدر و مستقل بر پایه ارزش های اسلامی است.
سلطانخواه با بیان اینکه ساختن کشورهای مسلمان نیازمند شکل گیری نهضت های قدرتمند علمی است افزود: تلاش برای پیشرفت در عرصه های علمی، فناوری و فراهم کردن بسترهای رشد و شکوفایی استعدادهای جوانان و نخبگان جامعه است و در این مسیر باید دانشمندان و نخبگان پیشرو و جلودار باشند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: البته در این مسیر دشمن نیز بیکار نخواهد ماند و در برابر پیشرفت و توسعه کشورهای اسلامی سنگ اندازی و شیطنت خواهد کرد.
سلطانخواه افزود: چرا که یکی از ویژگی های دشمنان جلوگیری از پیشرفت و تعالی بشریت است که تا بخواهند علم را انحصاری کنند و دیگران را از برکات آن محروم سازند و از آن به عنوان ابزاری برای سلطه، قدرت نمایی و تجاوز استفاده کنند.
وی گفت: به عنوان مثال در اشغال کشور عراق به دست امریکایی ها ،نخستین موج ترور و ناامنی متوجه دانشمندان آن کشور شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: همچنین شهادت 5 شهید علمی و فناوری از دانشمندان هسته ای کشور ما به دست تروریست های اجیر شده توسط رژیم صهیونیستی و امریکا شاهدی بر این علم ستیزی دشمنان است.
سلطانخواه گفت:البته شتاب پیشرفت های علمی نیز در جهان اسلام در سالهای اخیر مشهود است و برخی دستاوردهای بزرگ ملت های مسلمان در مرزهای دانش و فناوری موجب مباهات است اما کشورهای مسلمان هنوز در جایگاهی که در خور شان آنها و میراث تاریخی حوزه تمدن اسلامی باشد قرار ندارند و ما نیازمند تجمیع اراده ها و تلاش ها برای یک جهاد علمی عظیم است.
وی افزود:پیشرفت علم و فناوری در هر کشوری تنها در صورتی محقق خواهد شد که تلاقی اراده و خواست حاکمان مردم را در این موضوع شاهد باشیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: یکی از دلایل مهم دستیابی جمهوری اسلامی ایران به توفیقات بزرگ علمی و فناوری وجود این اراده است.
سلطانخواه افزود:مسئولان نظام از مقام معظم رهبری، رئیس جمهور تا دولت و مجلس بر نقش تعیین کننده توسعه علمی بر روند پیشرفت مملکت آگاه بوده و در این راستا تلاش می کنند.
وی گفت: از سوی دیگر مهم ترین خواست خانواده های ایرانی تحصیل و پیشرفت علمی است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: چه بسیار خانواده هایی که با مشکل مالی حتی در ابعاد کوچک و بزرگ رو به رو هستند اما همان اندک درآمد خود را اولویت بندی کرده و در درجه نخست به تحصیل خود و فرزندانشان اختصاص می دهند.
سلطانخواه گفت: تلاقی و تجمیع خاص و اراده مردم و دولت در نقطه مشترکی مثل دانش و تحصیل د رهر کشوری تحول زا است.
وی افزود: در این راستا دولت جمهوری اسلامی وظیفه اصلی خود را در ساخت زیربناها، حمایت های گسترده مالی و غیرمالی و توجه به تمام حلقه های پیشرفت علم و فناوری می داند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: تحصیل در مدارس ابتدایی و دبیرستان و تحصیل در دانشگاه ها برای اکثر قریب به اتفاق دانش آموزان و دانشجویان دختر و پسر رایگان است.
سلطانخواه افزود: حلقه های ما بعد از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی نیز در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است تا علم و پژوهش دانشگاهی تبدیل به کالا و ثروت شود و در راه رفاه مردم اثر مستقیم بر جا گذارد.
وی گفت: تشکیل شرکت های دانش بنیان، توجه به تولیدات محصولات دانش مبنا و صادرات کالا و خدمات علمی محور فعالیت های امروز جامعه علمی و فناوری کشورمان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: ساخت اقتصاد دانش مبنا و رقابت پذیر هدف آتی این جامعه است.
سلطانخواه در ادامه به وضعیت علمی و فناوری کشور اشاره کرد و گفت: نگاه ما نگاه جهانی است که در راس آن کشورهای اسلامی و در حال توسعه قرار دارند، بلا شک از هر گونه همیاری با دیگر کشورها چه به صورت تک به تک و چه به صورت پیمان های جمعی حمایت خواهیم کرد.
وی افزود: ما آمادگی آن را داریم تا شبکه جهانی دانشمندان کشورهای مسلمان و در حال توسعه را شکل بدهیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت:این شبکه جهانی بدون چشم داشت مالی همچون پزشکان بدون مرز، بدون وابستگی قومی و کشوری اندوخته خود را در اختیار جوامع محروم تر قرار خواهند داد تا در فرداهایی دیگر دنیای زیباتری برای فرزندانمان به ارمغان بیاورند.
دانشجو: امکانات تاسیس دبیرخانه اتحادیه اساتید مسلمان را فراهم می کنیم
وزیر علوم با اشاره به پیشنهاد نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مبنی بر تشکیل دبیرخانه اتحادیه اساتید مسلمان دانشگاههای جهان گفت:تا یک ماه آینده امکانات و مکان تاسیس این دبیرخانه را فراهم می کنیم تا این دبیرخانه فعال شود.
آقای کامران دانشجو در مراسم اختتامیه اجلاس اساتید دانشگاههاو بیداری اسلامی افزود:همچنین شبکه ارتباطی اساتید مسلمان در این دبیرخانه ایجاد خواهد شد تا اساتید مسلمان در سراسر جهان با یکدیگر در ارتباط باشند.
وی گفت:وزارت علوم همچنین آمادگی دارد تا در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد هر کدام به تعداد 50 نفر از افرادی که از طریق اتحادیه اساتید مسلمان دانشگاههای جهان معرفی می شوند در سال تحصیلی جدید بورس تحصیلی اعطا کند.
اجلاس جهانی اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی با قرائت بیانیه ای دیشب به کار خویش پایان داد.
این اجلاس دو روزه از روز گذشته با سخنرانی رئیس جمهور آغاز به کار کرد امروز با سخنرانی دانشجو وزیر علوم، فناوری و تحقیقات، سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و قرائت بیانیه به کار خود پایان داد.
در این همایش دو روزه بیش از 250 نفر از اساتید دانشگاههای جهان در مجمع بیداری اسلامی و کمیسیون های تخصصی به طور آزاد به اظهار نظر و سخنرانی پرداختند.
در پایان این همایش روسای کمیسیون ها گزارشی از عملکرد کمیسیون های تخصصی ارائه کردند و بعد از آن نیز بیانیه پایانی قرائت شد که برخی از اعضای این اجلاس پیشنهاداتی خود را به این بیانیه اضافه کردند و مقرر شد اعضای دیگری که پیشنهاداتی دارند به صورت مکتوب به دبیرخانه ارائه کنند.
بیانیه در پایان با موافقت اعضا تصویب شد.