معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو به تشریح دو اقدام مهم در زمینه محصولات تراریخته پرداخت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر غلامرضا اصغری درباره فرایند برچسب گذاری محصولات تراریخته گفت: تراریخته مقولهای است که عدهای طرفدار آن بوده و عدهای نیز با آن مخالف هستند، ولی سازمان غذا و دارو طبق قانون عمل میکند و بخشی از فرآیند نظارت بر تراریختهها به عهده این سازمان است و وزارت کشاورزی و نهادهای دیگر، متولیان دیگر در حوزه نظارت بر تراریختهها هستند.
اصغری افزود: دو محصول عمده روغن سویا و روغن ذرت، جزو دو محصول وارداتی تراریخته به ایران هستند و به هیچ وجه گندم و برنج تراریخته وارد کشور نمیشود.
معاون وزیر بهداشت گفت: دو مقوله در واردات تراریختهها برای سازمان غذا و دارو مهم است. اول اینکه آن محصول مجوز مصرف در اتحادیه اروپا را داشته باشد و دوم اینکه محصولی که از کشور مبداء وارد میشود، در همان کشور نیز مصرف شود.
وی افزود: در کشورهایی که محصولات تراریخته استفاده میشود، در مغازه آن کشورها هر ۳ نوع محصول تراریخته، ارگانیک و محصولات معمولی و طبیعی را که همگی برچسبگذاری شده است مشاهده میکنیم و محصولات تراریخته ارزانتر است و بنا بر سلیقه و درآمد هر فرد، این محصولات مصرف میشود.
معاون وزیر بهداشت درباره برچسبگذاری محصولات تراریخته گفت: از یکم مرداد علامت محصولات تراریخته که یک و نیم سانت اندازه آن است باید کنار لوگوی سازمان غذا و دارو برای روغنهای سویا و ذرت و هر محصول با منشاء تراریخته قید شود.
وی افزود: همچنین از یکم شهریور نیز هر محصولی که در تهیه آن از روغنهای تراریخته استفاده شده نیز، باید این استفاده را در برچسبگذاری خود قید و به مشتری اطلاعرسانی کند.