آیت الله مکارم شیرازی گفت : دشمن بعد از ناامیدی برای ضربه زدن در عرصه نظامی، توان خود را در تحریمها و مسائل اقتصادی متمرکز کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قم، آیتالله ناصر مکارمشیرازی در دیدار مسؤولان عقیدتی نیروی انتظامی عوامل داخلی دشمنان را در دو گروه تقسیم بندی کرد و گفت: یک گروه از عوامل افراد، پیادهنظام دشمنان هستند و گروه دیگر عوامل آنها نیستند بلکه نارضایتیهایی دارند به ویژه در شرایطی که نارضایتیهای اقتصادی زیاد شده است.
وی با انتقاد از قطع مکرر برق در هفتههای اخیر به گلایه های مردم در این زمینه اشاره و تصریح کرد: قطعی برق موجب شده که فعالیتهای مردم در کارخانهها و زندگی روزمره دچار اخلال شود.
آیت الله مکارم شیرازی افزود:چرا در خصوص این مسائل پیشبینی لازم صورت نگرفته است؟ حداقل از مردم عذرخواهی کرده و بگویید که در صدد حل مشکلات هستید.
این استاد سطوح عالی حوزههای علمیه ضمن انتقاد از گرانیهای اخیر، خاطرنشان کرد: این نیز مشکل بزرگی است، گاه مشاهده شده قیمت یک کالا، پنجاه درصد و گاه صددرصد و گاهی بیش از صددرصد افزایش داشته است. البته باید قبول کرد که عدهای از مردم هم در این مسئله مقصر هستند.
آیتالله مکارمشیرازی با بیان اینکه برخی اخبار تعجب آور است، افزود: در حالیکه ارز لازم برای مسائل ضروری اختصاص نیافته است، شنیده میشود که 40موسسه با ارز دولتی موبایل وارد کشور کردهاند و آن را با قیمت آزاد در بازار فروختهاند؛ یا 4هزار ماشین خارجی وارد کرده اند، این مسائل موجب ناراحتی مردم میشود.
وی با بیان اینکه مشکلات را نباید با پردهپوشی کتمان کرد، افزود: باید برای حل مشکلات تلاش کرد، چرا که با پاک کردن صورت مسئله، مشکل حل نمی شود.
این مرجع تقلید با اشاره به سخن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر حمایت از هر اعتراضی در ایران گفت: در دنیایی که بی قانونی حاکم شده و اینگونه به صراحت در امور دیگران دخالت می شود، حواسمان باید خیلی جمع باشد.
وی گفت: هیچ عقل سلیمی اجازه نمیدهد که در این شرایط با یکدیگر تسویه حساب کنیم، بلکه باید با اتحاد مشکلات را حل کرده و ما اعتقاد داریم که خداوند نیز کمک خواهد کرد.
آیتالله مکارمشیرازی همچنین در این دیدار با اشاره به وظایف سنگین نیروی انتظامی در جامعه بیان کرد: پلیس در کشورهای غربی به مسائل مذهبی اعتقادی نداشته و فقط جنبههای مادی را در نظر می گیرند ولی در نیروی انتظامی ما امنیت اجتماعی و سیاسی از امنیت اخلاقی و اعتقادی جدا نیست.
این مرجع تقلید افزود: اگر نتوانیم امنیت اخلاقی و اعتقادی را تضمین کنیم، چه امنیت اجتماعی ای داریم؟ هر کسی می تواند به مجرد اینکه مانعی بر سر راه خود ندید، دست به کار خلافی بزند. اما کسی که معتقد به خدا و حساب و کتاب باشد خیلی متفاوت است با کسی که این عقیده را ندارد.
وی فلسفه وجود بخش سیاسی و عقیدتی را از دو نظر با اهمیت خواند و گفت: اول اینکه خود این نیروها از نظر اعتقادی و اخلاقی پرورش پیدا میکنند و موضوع دیگر انتقال این عقاید به مردم است، تا مردم نیز این چنین باشند.