معاون وزیر راه و شهرسازی: بیش از دو هزار و ۷۰۰محله کشور نیازمند بازآفرینی است.
هوشنگ عشایری افزود: بیش از 30درصد از جمعیت شهری کشور که 20 میلیون نفر هستند، در بافت های جامعه هدف باز آفرینی شهری زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه بنا بر برنامه پنج ساله ششم توسعه، سالانه باید برای بازآفرینی 270محله در کشور اقدام شود، افزود: تاکنون به 543شهر وارد شدیم و در هر شهر بر اساس اولویت بندی اعلام شده یک یا دو محله انتخاب شد که کمترین زمان برای اتمام طرح در هر محله در صورت همکاری مردم و نهادی های دولتی 10تا12 سال است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: این طرح در محله ها سالانه، 250 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که 100هزار میلیارد ریال آن باید از بخش خصوصی، 70هزار میلیارد ریال آن به همت شهرداری ها و 80 هزار میلیارد ریال آن بدست دولت تامین شود.
عشایری گفت: در برنامه ملی بازآفرینی شهری پنج گونه هدف بازآفرینی، بافت های تاریخی، بافت های میانی(فرسوده) سکونت گاه های غیر رسمی، حاشیه پیشین روستاها( نقاط ناهمگون شهری) وجود دارد که باید سه فعالیت توسعه زیر بناها، توسعه خدمات روبنایی و نوسازی و مقاوم سازی مسکن برای آنها انجام شود.
وی افزود: در برنامه ملی بازآفرینی شهری 30تا33 درصد هزینه ها نسبت به مابقی نقاط شهری کاهش می یابد و تمامی تخفیف ها و تشویق ها، شامل طرح های بازآفرینی شهری می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی، پرداخت تسهیلات500 میلیون ریالی 9درصدی به توسعه گران با دوره مشارکت دو ساله و پرداخت تسهیلات 6درصدی با شرایط سپرده گذاری به متقاضیان و خریداران مسکن داده را از حمایت های این طرح عنوان کرد و گفت: این حمایت ها شرایط خوبی برای هماهنگی و تنظیم عرضه و تقاضای مسکن را فراهم می کند.
وی افزود: برنامه ملی بازآفرینی شهری با رویکرد اصلی رفع نیازهای محله بر اساس درخواست های مردم است و در سه طرح ملی به این نتیجه رسیدیم که طرح های توسعه محلی باید مبتنی بر خواسته مردم باشد و اگر غیر از این شد نارضایتی عمومی و آسیب های اجتماعی را همراه دارد.
عشایری هر محله را یک سازمان اجتماعی با فرهنگ خاص نام برد و گفت: مردم باید بگویند چه می خواهند و چه چیزی در محل آنها جواب می دهد و بعد از آن با همکاری خود مردم، نهادی ها عمومی و دولت برای اجرای آن تلاش کنند.