وزیر صنعت ، معدن و تجارت امروز برای حل ریشهای مشکلات واحدهای تولیدی و آغاز ساخت و بهره برداری از چند طرح وارد استان کردستان شد.
طرح تولید آهن اسفنجی سقز با سرمایه گذاری خارجی بیش از هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان وظرفیت اشتغال آفرینی هزار و۱۵۰ تامسال ۱۴۰۰ به بهره برداری کامل می رسد.
در شرکت آهن اسفنجی سقز سالانه به میزان ۱/۴ میلیون تن تولید صورت می گیرد.
وزیر صنعت، معدن وتجارت در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح تولید کنسانتره،گندله وآهن اسفنجی سقز ازبا ابراز رضایت از حضورسرمایه گذاران خارجی در کردستان گفت؛ ما حامی کسانی هستیم که در استان کردستان سرمایه گذاری می کنند ودر این راه بسترهای لازم را برای آنان فراهم می کنیم.
وی با ابراز امیدواری به اینکه در سالهای باقیمانده دولت دوازدهم گامهای مهمی برای توسعه کردستان برداشته شود افزود: نیازمندی های فوق العاده کردستان می طلبد که سرمایه گذاری در این استان انجام شود واین مسئله همواره دغدغه دولت بوده است.
دکتر محمد شریعتمداری وجود وایجاد پروژه تولید آهن اسفنجی در شهرستان سقز برای ایجاد اشتغال ورونق تولید را حایز اهمیت توصیف کرد واظهار داشت؛ حضور سرمایه گذار خارجی در سقز نشان امنیت بالای استان برای رونق فعالیت های اقتصادی وصنعتی است.
مقام عالی وزارت با بیان اینکه از مجموع سرمایه گذاری های خارجی سه سرمایه گذار در سقز فعالیت می کنند گفت؛ در دولتهای یازدهم ودوازدهم ۷/۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده که تاکنون ۲/۴ میلیارد دلار آن به نتیجه رسیده است.
شریعتمداری با بیان اینکه در مجموعه فعالیت های اقتصادی استان معدن جایگاه ویژه ای دارد ادامه داد: همه پهنه استان به وسعت ۱۲ هزارو ۵۰۰ کیلومتر مربع مورد اکتشاف قرار گرفته است واین مهم پایه توسعه معدنی در استا ن به شمار می رود.
وزیر صنعت، معدن وتجارت با تاکید بر اینکه عملیات های پیوسته اکتشافی را در استان با قوت ادامه خواهیم داد گفت: بنابر مطالعات اولیه در هشت هزار و۵۰۰ کیلومتر مربع پهنه های مطالعه شده نتایج وذخایر قابل توجه طلا، سنگ آهن وباریت پیدا شده است.
شریعتمداری با بیان اینکه حتما مطالعات معادن طلای سقز به جد در دستور کار مطالعه وبررسی قرار خواهد گرفت ادامه داد: تلاش خواهیم کرد که معادن کردستان به دست بخش خصوصی مورد بهره برداری قرار بگیرد.
وی از بکارگیری همه ظرفیت ها برای تکمیل زنجیره فولاد خبر داد وگفت: تکمیل زنجیره فولاد سقز از همه چیز مهمتر است وتلاش خواهیم کرد واحد گندله سازی و کارخانجات کنسانتره آن نیز اجرا شود.
وی در ادامه سخنان خود وجود بازارچه های مرزی در استان را مزیتی اقتصادی برشمرد وگفت؛با تفکیک لیست کالاهای ممکن دربازارچه ها درصددیم فعالیت های اقتصادی ومبادلات مرزی را رونق دهیم.
شریعتمداری همچنین وعده داد؛ بازگشایی بازارچه سیف سقز را پیگیری خواهم کرد ودر این خصوص رایزنی هایی با مقامات عراقی انجام شده است.
وی افزود؛ عدم بازگشایی بازارچه سیف سقز به دلیل مشکلات امنیتی آنسوی مرز است وامیدوارم در کمترین زمان این بازارچه نیز بازگشایی شود.
شریعتمداری در پایان به سرمایه گذاری های انجام شده برای ایجاد طرح آهن اسفنجی سقز نیزاشاره کرد وگفت؛ در این پروژه بالغ بر هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری ارزی و ریالی انجام شده است که در نهایت از محل آن برای هزار و۱۵۰ شغل ایجاد خواهد شد وهمچنین پنج هزار نفر دیگر غیر مستقیم از منافع آن بهره خواهند برد.
کلنگ کارخانه تولید گندله آهن در یاسوکند بیجار به زمین زده شد
کارخانه تولید گندله آهن شرکت صبانور با ظرفیت اسمی سالانه یک میلیون تن گندله آهن (مواد اولیه تولید آهن اسفنجی) با پیش بینی ۲۰۰ شغل مستقیم و سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در زمینی به مساحت ۷۰ هزار متر مربع با ۱۲ هزار متر مربع زیربنا در یاسوکند بیجار ساخته میشود.
وزیر صنعت معدن تجارت از سقز به بیجار رفت و کلنگ احداث این کارخانه را به زمین زد.
رئیس هیات عامل شرکت ایمیدرو در مراسم افتتاح این طرح توجه به توسعه کردستان رااز اولویت های دولت برشمرد.
مهدی کرباسیان در مراسم کلنگ زنی واحد گندله سازی یک میلیون تنی شهرستان بیجار با بیان اینکه استان کردستان از استانهای غنی در حوزه معادن است گفت: از این معادن بایددر جهت توسعه وآبادانی استان بهره برد که هدف دولت نیز ایجاد توسعه است ودر این راه قدم های مهمی نیز برداشته است.
وی با بیان اینکه هزارو۱۲۰ کیلومتر از پهنه بیجار مورد مطالعات اکتشافی قرار گرفته است گفت؛ هفت محدوه معدنی شامل سه محدوده سنگ آهن وچهار محدوده طلا وسایر پلی متال ها کشف شده است که در حال انجام مطالعات تکمیلی آنها هستیم.
کرباسیان به وجود محدودیت های مالی کشور نیز اشاره کرد وافزود؛ علارغم همه محدودیت ها طرح گندله سازی در بیجار که تکمیل کننده زنجیره فولاد است با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان طی دو ماه آینده آغاز خواهد شد.
وی ایجاد زنجیره فولاد را جزو خواسته های مردم دانست وگفت؛شرکت فولاد کردستان تشکیل شده است که زنجیره فولاد در استان را تکمیل خواهد کرد.
وی ایجاد دو کارخانه با سرمایه ٨۰۰ میلیارد تومان برای تولید آهن اسفنجی در قروه وبیجار را از اهداف شرکت فولاد کردستان برشمرد وگفت؛ با ایجاد این دو کارخانه در بخش گندله سازی وآهن اسفنجی ۵۰۰ نفر دارای شغل خواهند شد