عبدالملک بدرالدين در مصاحبه با روزنامه فيگارو ؛
فرانسه ارزش ها و اصول انسانی را نادیده می گیرد
دبیرکل جنبش انصارالله یمن گفت: فرانسه ارزش ها و اصول انسانی را نادیده می گیرد و با این کار به روابط خود با ملت یمن آسیب وارد می کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی المسیره؛ عبدالملک بدرالدین دبیرکل جنبش انصارالله یمن در گفتگوی روزنامه فرانسوی فیگارو با وی با اشاره به تجارب تلخی که فرانسه به سبب حوادث امنیتی ناشی از حملات القاعده و داعش دارد، تأکید کرد فرانسه باید در سیاست های خود بازنگری و منافع اقتصادی و روابط خود را با ملت یمن حفظ کند.
دبيرکل جنبش انصارالله يمن در ادامه گفت این که از یمنی ها خواسته شود از صنعا یا الحدیده عقب نشینی کنند مثل این است که از فرانسوی ها خواسته شود از پاریس عقب نشینی کنند.
دبیر کل جنبش انصار الله یمن ضمن رد ادعای سعودی ها و اماراتی ها مبنی بر اینکه ایران به یمن سلاح می فرستد تأکید کرد این ادعای دروغ و بی اساسی است چرا که اساساً هیچ کشتی بدون مجوز و اجازه ائتلاف متجاوز و مجوز سازمان ملل نمی تواند وارد بندر الحدیده شود و همه کشتی ها به مقصد بندر الحدیده را با دقت نظارت و بازرسی می شوند و چیزی بدون نظارت ، مجوز و اجاره آنان وارد این بندر نمی شود.
عبدالملک بدر الدین با اشاره به اینکه فرانسه پس از انگلیس از حامیان متجاوزان به یمن است تأکید کرد کشورهای غربی با مشکلات و جنگ های منطقه از زاویه منافع اقتصادی برخورد و از جنگ ها برای فروش تسلحیات نظامی و امضای قراردادها برای انجام دادن فعالیت ها و اقدامات نظامی در ازای دریافت مبالغ هنگفت بهره برداری می کنند.
دبیرکل جنبش انصار الله تصریح کرد: این بسیار مضحک است که کسی از یمنی ها بخواهد از الحدیده عقب نشینی کنند تا این شهر تحویل امارات شود و این خواسته مغایر با اصول ، ارزش ها و قوانین بین المللی است ،این خواسته مانند این است که انگلیس از فرانسوی ها بخواهد از پاریس یا از شهرهای دیگر فرانسه عقب نشینی کنند و آن را به انگلیسی ها تحویل دهند ، آیا این درخواست منطقی است ؟
عبد الملک بدرالدین با تأکید بر آمادگی جنبش انصار الله برای توقف حملات موشکی به عربستان و امارات به شرط توقف بمباران شهرهای یمن گفت :« موضع ما اساساً دفاع از خود است ».
مشروح مصاحبه سید عبد الملک بدرالدین با روزنامه لوفیگارو :
سئوال : از اینکه فرانسه شما را به کنفرانس بین المللی حقوق بشر در پاریس در تاریخ 27 ژوئن ( 6 تیر) دعوت نکرد ، چه پاسخی دارید ؟
جواب : کاملا روشن است که بسیاری از کشورهای غربی با مشکلات و جنگ های منطقه از زاویه و منظر منافع اقتصادی و دستاوردهای مادی برخورد می کنند و لو اینکه جنگ ها به ضرر حقوق بشر و نقض قوانین بین المللی باشد. این اتفاقی است که در جنگ یمن و تهاجم نظامی ائتلاف متجاوزان تحت فرماندهی عربستان به شهرهای یمن رخ می دهد و با تأیید سازمان های بین المللی، رژیم سعودی در این جنگ از سلاح های ممنوعه بین المللی استفاده می کند و غیر نظامیان را می کشد ، مراکز خدماتی و تأسیسات غیر نظامی را هدف قرار
می دهد و دست به جنایت و کشتار جمعی می زند .
عبد الملک بدر الدین افزود رسانه های داخلی تصاویر و اسناد و مدارک هزاران جنایت و کشتار غیر نظامیان را منتشر کرده اند.
سازمان ملل و دیگر سازمان ها و نهاد های بین المللی و داخلی جنایت های زیادی را که رژیم سعودی در یمن مرتکب شده است تأیید کردند اما با این حال برخی از کشورهای اروپایی همچنان از جنگ یمن برای فروش سلاح و نیز امضای قراردادها برای انجام دادن فعالیت ها و اقدامات نظامی در ازای دریافت مبالغ هنگفت استفاده می کنند و این کشورها حتی با فروش مواضع سیاسی خود ، مواضع نادرستی را در برابر مردم یمن و به نفع رژیم سعودی و دولت امارات در پیش می گیرند .
وی یادآور شد ارزیابی ما از موضع رسمی فرانسه این است این کشور در ضدیت با مردم یمن است و از نظر میزان مشارکت در تهاجم نظامی به شهرهای یمن پس از انگلیس قرار دارد . در حالی که بسیاری از کشورهای اروپایی موضع بسیار معتدلی در برابر جنگ یمن دارند اما فرانسه که تجارب تلخی به سبب حوادث و حملات امنیتی از جانب القاعده و داعش دارد ، با ایستادن کنار عربستان و امارات ،مرتکب اشتباه شد چرا که این کشورها ( عربستان و امارات ) از عناصر داعش و القاعده حمایت می کنند کما اینکه فرانسه اصول ، ارزش های انسانی و کنوانسیون های سازمان ملل را نادیده می گیرد و با این اقدامات به روابط خود با مردم یمن آسیب وارد می کند و این کارها بر آینده منافع آن با مردم یمن تاثیر منفی می گذارد .
دبیر کل جنبش انصار الله یمن تأکید کرد مردم یمن مردمی شریف ، قوی و صلح جو هستند که به دنبال حق خود از آزادی و استقلال هستند و در صورت رعایت این حق ، هیچ مانعی برای داشتن یک رابطه خوب و مثبت با کشورهای دیگر به جزء رژیم غاصب اسرائیل ندارد .
وی خاطر نشان کرد موضع مردم یمن در برابر رفتار تجاوزکارانه و مخرب آمریکا و حمایت واشنگتن از اسرائیل و داعش کاملا روشن است اما بقیه کشورهایی که حق مردم یمن را در رسیدن به آزادی و استقلال محترم بشمارند می توانند روابط خوب و مثبتی از لحاظ سیاسی و اقتصادی با یمن داشته باشند . فرانسه منافع اقتصادی زیادی دارد که می تواند آن را در آینده با مردم یمن حفظ کند. پاریس باید از سیاست های منفی خود عقب نشینی و تلاش کند موضع متعادل و متوازنی درپیش بگیرد و به جای جنگ از صلح و آشتی حمایت کند و از اقدامات و تصمیمات جانبدارانه خود تحت هر عناوین دست بکشد از جمله کنفرانسی که تحت عنوان حقوق بشر در پاریس برگزار شد . این کنفرانس در واقع به درخواست رژیم سعودی و با هدف سرپوش گذاشتن به جنایت ها و ظلم و ستم بر ضد مردم مظلوم یمن برگزار شد .
سئوال : چرا دیدار با فرستاده ویژه فرانسه را که آماده ملاقات با شما بود ، رد کردید ؟
پاسخ : ما هرگز دیدار با او را رد نکردیم فقط پس از اینکه روزنامه شما مشارکت نظامی فرانسه را منتشر کرد ، ابتدا ما خواستار توضیح نقش فرانسه در تجاوز علیه یمن شدیم ، وبعد ما متوجه شدیم که ائتلاف متجاوز به سفر او به صنعا اعتراض کرده است .
سئوال : آیا فرانسه می تواند نقش میانجی برای توقف جنگ در یمن را بازی کند ؟
پاسخ : مسئله مهم این است که کسی که می خواهد نقش میانجی را ایفا کند باید متعادل ، بی طرف و علاقه مند به برقراری صلح باشد .
سئوال : دشمنان شما مدعی هستند که در صورت عقب نشینی شما ( انصار الله ) از شهر الحدیده ، جنگ الحدیده متوقف خواهد شد ،
آیا شما آمادگی برای عقب نشینی از الحدیده با هدف جلوگیری از افزایش تلفات به ویژه غیرنظامیان را دارید ؟ اگر نه، چه شروطی برای پذیرش آن دارید ؟
پاسخ : این خنده دار است، که کسی از یمنی ها بخواهد از الحدیده عقب نشینی کنند و آن را به امارات تحویل دهند این خواسته مغایر با اصول و قوانین بین المللی است ، و مانند این است که انگلیس از فرانسوی ها بخواهد از پاریس و یکی از شهرهای دیگر فرانسه خارج شوند و آن را به انگلیسی ها تحویل دهند ، آیا این خواسته منطقی است ؟
سئوال : آیا شما آمادگی قبول طرح سازمان ملل برای تحویل مدیریت بندر الحدیده و یا واریز درآمدهای آن به بانک مرکزی یمن را دارید ؟
پاسخ : از زمان اسماعیل ولد الشیخ به عنوان فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن ،ما با نقش نظارتی و لجستکی ( پشتیبانی ) سازمان ملل بر بندر الحدیده مخالفتی نداشتیم مشروط به اینکه تهاجم نظامی به الحدیده متوقف شود ما همچنین با جمع آوری درآمدهای بنادر از جمله بندر الحدیده و درآمدهای نفت و گاز در مأرب و شبوه و حضرموت و تخصیص آنها برای پرداخت حقوق زیر نظر سازمان ملل مخالفتی نداریم و این که حقوق کارکنان در مناطقی از یمن که هنوز تحت اشغال عربستان و امارات قرار ندارند ، از طرف صنعا پردخت شود .
سئوال : پاسخ شما به اتهامات عربستان سعودی ، امارات و سازمان ملل درباره اینکه سلاح و تجهیزات نظامی ایرانی از طریق بندر الحدیده دریافت می کنید ، چیست ؟
پاسخ : رژیم های عربستان و امارات به خوبی می دانند که این ادعای کذب و بی اساسی است چرا که اساسا هیچ کشتی بدون مجوز و اجازه ائتلاف متجاوز و مجوز سازمان ملل نمی تواند وارد بندر الحدیده شود و مانند اطراف نوار غزه تعداد زیادی از کشتی ها و ناوهای جنگی ائتلاف متجاوز در اطراف ساحل مستقر هستند و همه کشتی ها به مقصد بندر الحدیده را با دقت نظارت و بازرسی می شوند و چیزی بدون نظارت ، مجوز و اجاره آنان وارد این بندر نمی شود . با این حال از زمان فعالیت اسماعیل ولد الشیخ و نیز در همکاری ما با ابتکارها و تلاشهای فرستاده فعلی سازمان ملل موافقت خود را مبنی بر اینکه سازمان ملل روند نظارتی مستقمی بر این بندر داشته باشد ، اعلام کردیم مشروط به این که حملات متجاوزان به الحدیده به خاطر مسایل انسانی متوقف شود ، در واقع موافقت ما با این مسئله اتهامات دروغین و بی اساس آنان را بر ملا کرده است و همگان به خوبی می دانند که امارات در تلاش برای تسلط بر بنادر یمن تحت نظارت و حمایت آمریکا با اهداف استعماری و طمع ورزی اقتصادی و مسایل دیگر است .
سئوال : شرط ها و پیشنهادی خاص شما برای توقف درگیریها و بازگشت به میز مذاکرات بر اساس طرح پیشنهادی مارتین گریفیتس فرستاده ویژه سازمان ملل چیست ؟
پاسخ : طرحی که در اختیار ما قرار گرفت و درباره آن با مارتین گریفیتس گفتگو کردیم درباره بندر الحدیده و چگونگی انتقال نظارت مستقیم بر آن و مسئله درآمد های آن است و در این باره همچنان که پیشتر گفتتم تعامل و واکنش مثبتی داشتیم . گریفتیس همچنین درخواست های امارات را که به نظر می رسد معاون وی در این زمنیه با این کشور همکاری می کند ، به ما منتقل کرده است اما همچنان که به اطلاع او رساندیم مسئله مهم و مورد توجه ما ابتکار پیشنهادی خود او ( گریفیتس ) است نه درخواست های امارات و طمع ورزی های آن.
سئوال : آیا در مقابل توقف حملات نیروهای ائتلاف تحت فرماندهی عربستان به یمن ، شلیک موشک های بالستیک را متوقف می کنید و نیز برای تشکیل دولت انتقالی مطابق با پیشنهاد گریفیتس آمادگی دارید ؟
پاسخ : در صورت توقف کامل حملات و بمباران ائتلاف متجاوز به شهرهای یمن ، این آمادگی را داریم شلیک موشک ها به عربستان و امارات را متوقف کنیم، چون موضع ما اساسا دفاع از خود است . اما مسئله این است که سلاح در اختیار همه طرف ها است گروههای حامی و طرفدار عربستان و امارات سلاح های بیشتر و جدیدتری در مقایسه با صنعا در اختیار دارند و اگر حملات ائتلاف متجاوز متوقف و راه حل سیاسی محقق و دولتی مشارکتی تشکیل شود ، به طور قطع مسئولیت حل این مسئله برعهده همه طرفها است و شرایط باید به گونه ای باشد که حمله به مردم یمن باید متوقف شود .
سئوال : تحت چه شرایطی با عقب نشنی از صنعا و تحویل کنترل پایتخت به دولت آینده ای که در آن مشارکت خواهید داشت ، موافقید ؟ و خواسته های شما برای اینکه بخشی از آن باشید ، چیست ؟
پاسخ : سخن گفتن درباره عقب نشینی یمنی ها از صنعا به نفع رژیم های عربستان و امارات مانند این است که کسی از فرانسوی ها بخواهد از پاریس به نفع امارات خارج شوند ، آیا این مسئله عجیب و غیر منطقی نیست ؟
اما مسئله تشکیل دولت یمنی در چارچوب راه حل سیاسی و بر اساس قاعده مشارکتی ، از ابتدا و از زمان جمال بن عمر فرستاده اسبق سازمان ملل به یمن امری ممکن بود . اما جنگ فعلی در یمن به خاطر این مسئله نیست بلکه هدف واقعی آن تسلط بر سرزمین و مردم یمن است .