مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت: ۶۰ درصد دیابت نوع ۲ با الگوی غذایی مناسب قابل کنترل است و تأثیر آن دو برابر تأثیر داروست.
وی گفت: مصرف کم میوه و سبزی علت ۱۹ درصد سرطانهای دستگاه گوارش و ۳۱ درصد بیماریهای قلبی است.
وی افزود: از ۱۰ عامل بیماریهای غیرواگیر مهمترین ریسک فاکتور، تغذیه نامناسب است که موجب شده بیماریهای غیرواگیر از ۵۶ درصد در سال ۸۰ به ۷۶ درصد در سالهای اخیر برسد.
دکتر عبداللهی گفت: مطالعات سال ۹۵ نشان میدهد مصرف سبزی و میوه در روستاها از شهرها نیز کمتر بوده است؛ مصرف حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه توصیه جهانی است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه افزود: مصرف زیاد چربی و روغن عامل اصلی سرطانهای پروستات و سینه است که از شایعترین سرطان هاست.
وی گفت: چاقی شکمی از چاقی عمومی بدتر است که مطالعات سال ۹۱ نشان میدهد این چاقی در زنان ۶۱ درصد است.
دکتر عبداللهی کاهش ضریب هوشی را ناشی از کمبود ید و آهن در افراد دانست و افزود: کمبود ریزمغذیها اعم از کمبود آهن، کم خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامینهای A، ویتامین D، کمبود روی و ید هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کمبود ید در ۳۰ سال پیش موجب بروز ۷۰ درصدی گواتر میشد که با غنی سازی نمک به ید تصفیه شده باعث شد این عدد به ۵ درصد برسد که اگر از عرضه نمکهای غیرمجاز در بازار جلوگیری نشود دوباره به تدریج به همان وضع سابق باز می گردیم.