معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی درالبرز گفت: نگاه ما در کشور به اشتغالزایی متفاوت و غیرواقعی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمید حاجی عبدالوهاب افزود: نظام آموزشی هیچ تناسبی با نیازهای بازار کار ندارد، حتی دانشگاه های علمی کاربردی نیز در این زمینه وظایف خود را به خوبی انجام نمی دهند.
وی افزود: برنامه ریزی ها در این موضوع مقطعی صورت می گیرد و این امر موجب عقب ماندگی در حوزه اشتغال می شود.
وی گفت: در تسهیلات اشتغالزایی به دلیل نبود برنامه ریزی صحیح و نظارت، اعتبارات به هدف اصلی نمی رسد.
وی افزود: اولین گام برای اشتغال پایدار شناسایی مزیت های نسبی در حوزه جغرافیایی معین است که در کشور ما این امر مغفول مانده است.
عبدالوهاب افزود: اکنون جمعیت شناسی برای ایجاد اشتغال از اهمیت بالایی برخوردار است و باید افراد جویای کار شناسایی شده و آمار و اطلاعات اتخاذ شده و مزیت های نسبی مناطق مختلف را به تناسب آن اعمال کرد.
وی گفت: با شناسایی ظرفیت های موجود می توان اعتبارات و تسهیلات مصوب را در راستای ایجاد اشتغال مورد بهره برداری قرار داد.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح ملی در حوزه کارآفرینی گفت: کارآفرینان در این شرایط بد اقتصادی مستحکم ایستاده اند و قابل احترام هستند از این رو باید ظرفیت های آنها شناسایی شود.
حاجی عبدالوهاب گفت: می توان از روحیه جمعی کارآفرینان برای اشتغال در حوزه اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه استفاده کرد.
وی افزود: مسئولان در حوزه های خود کارآفرینانی که می شناسند معرفی کنند و نظام بازیابی اطلاعات در خصوص کارآفرینان فعال استخراج کرده و مجمع خیرین کارآفرین را در استان تشکیل دهیم.
استاندار البرزنیزگفت: استان البرر عزم جدی برای اشتغالزایی دارد و یکی از کمبودهایی که در کشور و بخصوص البرز وجود دارد، نداشتن مهارت کافی متقاضیان اشتغال برای ورود به بازار کار است.
نجفی با اشاره به اینکه بهره وری افراد ماهر نسبت به غیر ماهر ۱۶ برابر است افزود: ترویج مهارت یکی از بزرگترین دغدعه های کشور است و در استان البرز با توجه به ظرفیت های سازمان فنی حرفه ای اقدامات خوبی در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ادامه اضافه کرد: سال گذشته ۵۳ هزار اشتغال ایجاد شد که حاصل تلاش جمعی بود.
وی افزود: حدود ۱۰۰ هزار واحد صنفی در البرز فعال هستند که فرصت مناسبی برای اشتغالزایی محسوب می شود.
استاندار البرز گفت: انسان ماهر دارای سلامت و اعتماد به نفس بیشتری برای دستیابی به اشتغال است و ضعف فارغ التحصیلانی که جویای کار هستند نداشتن مهارت کافی است.
وی گفت: در جلسه چند ساعته در مورد بازآفرینی شهری که امروز به ریاست رییس جمهوری برگزار شد، یکی از طرح هایی که مورد بررسی، اشتغالزایی در بحث مسکن بود که با پویایی در این امر رکود مسکن نیز از بین می رود.
نجفی افزود: اتاق اصناف معمولا حضور فعال دارند و انتظار می رود که با تعامل ویژه در راستای ایجاد اشتغال همراهی کند.
وی گفت: مهاجرت بالا و افزایش سریع جمعیت نیازمند تدبیر ویژه ای برای ایجاد بسترهای اشتغال است و این امر نیازمند برنامه ریزی صحیح برای قشر آسیب پذیر است.
استاندار البرز گفت: در هفته چند جلسه در حوزه اقتصاد مقاومتی در البرز برگزار می شود که مدیران باید هوشمندانه در این راستا اقدام کرده و رتبه های کشوری را دنبال کنند.
وی افزود: با ایجاد بسترهای اشتغال و اجرای طرح های این حوزه، درصدد مهاجرت معکوس روستاییان هستیم.
نجفی تاکید کرد: ادارات تامین اجتماعی و مالیات در شرایط کنونی شرایط را برای مردم سخت تر نکنند، اقدامات نسنجیده تبعات خوبی در بر نخواهد داشت.