مصرف مواد غذایی غنی از فیبر یکی از راههای کنترل دیابت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ فیبر موجود در مواد غذایی گیاهی روند افزایش قند خون را کند میکند.
عدس حبوباتی غنی از فیبر و پروتئین است که حدود 40درصد کل کربوهیدرات موجود درعدس را فیبرها تشکیل میدهند و واکنش قند خونی پایینی دارند.
دانه ی کتان منبع غنی از یک فیبر نامحلول به نام لیگنان است و مصرف منظم دانههای کتان به کاهش ریسک مشکلات قلبی و سکتههای مرتبط با دیابت کمک میکند. دانه کتان سطح قند خون را در بدن تنظیم و سلامت رودهها و حساسیت به انسولین را تقویت میکند.
نان گندم سبوسدار، پاستا، برنج قهوهای و جو دوسر مواد غذایی غنی از فیبر و دارای کربوهیدراتهای پیچیده هستند که چون هضم آنها به کندی انجام می شود افزایش ناگهانی در قند خون ایجاد نمیکنند. انواع غلات کامل، قند خون را کنترل میکنند.
دانهی شنبلیله و برگهای آن هردو تاثیر بسیار خوبی بر کنترل دیابت دارند. فیبر فراوان این ماده غذایی روند هضم را کنترل و جذب کربوهیدراتها و قندها را در بدن تنظیم میکند. این ماده غذایی همچنین تحمل گلوکز بدن را تقویت کرده و سطح کلسترول بد را کاهش میدهد.
گلابی وحشی شاخص قند خون پایینی دارد و غنی از فیبرهای غذایی است که به کند شدن روند جذب قندها در بدن کمک می کند.