کاهش بیماری سالک در سروستان
بیماری سالک در شهرستان سروستان بیش از ۷۰ درصد کاهش داشته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان سروستان گفت : این شهرستان به دلیل تغییرات آب و هوایی، افزایش خشکسالی و توسعه غیر کارشناسی بافت شهری و روستایی، جزو مناطق پرشیوع بیماری در استان است.
وحید خاتمی فر فعالیتهای کنترلی از جمله آموزش عمومی، عملیات جونده کشی و بهسازی محیط اطراف را در این زمینه کارآمد خواند و افزود: با این اقدامات بروز سالک در این شهرستان ۷۰ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه ریشه کنی بیماری سالک با توجه به ماهیت بیماری غیر ممکن است و تنها با اقدامهای مداخله ای، کنترل بیماری امکان پذیر است، تاکید کرد: بیماری سالک در مبتلایان، علاوه بر مشکلات جسمی، مدت درمان طولانی، درمان دردناک و هزینههای بالای درمان، مشکلات روحی و روانی قابل توجهای نیز، ایجاد میکند.
کارشناس بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان سروستان افزود: افرادی که در حاشیه شهرها و روستاها، محیطهای روباز و یا در کنار دامداریها و محل انباشت زباله و نخاله ساختمانی زندگی میکنند، بیشتر در معرض آسیب قرار دارند.
وی با توجه به ماهیت پیچیده بیماری سالک ، بر شناسایی و درمان به موقع این بیماری تاکید و توصیه کرد با نصب توری جلوی در ورودی و پنجره ها، استفاده از پشه بند و حشره کشهای خانگی ، پماد دور کننده حشره ها، حفاظت فردی در برابر گزش انواع پشه و حشره انجام شود.
خاتمی فر مبارزه با عوامل بیماری از جمله معدوم کردن سگهای ولگرد، از بین بردن جوندگان مانند موشها با تله گذاری و استفاده از سمهای موش کش و همچنین درمان تمام بیماران مبتلا را یکی دیگر از راههای پیشگیری و کنترل این بیماری برشمرد و گفت: مشارکت همه مردم برای جلوگیری از تجمع آبهای راکد در محل زندگی، جمع آوری و دفع صحیح زبالهها و همچنین جلوگیری از انباشته شدن زباله در محل زندگی از روشهای بهسازی و نظافت محیط زندگی است که در پیشگیری و کنترل بیماری سالک بسیار تاثیر دارد.