جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه؛
نگاهی آماری به جام بیست و یکم
بازیکنان و تیمهای حاضر در رقابتهای فوتبال جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه در یک ماه گذشته آمار و ارقام جالب توجهی به ثبت رسانده اند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ بیست و یکمین دوره رقابتهای فوتبال جام جهانی از ۲۴ خرداد تا ۲۴ تیر به میزبانی یازده شهر در ۱۲ ورزشگاه روسیه برگزار شد و در نهایت با قهرمانی تیم ملی فرانسه برای دومین بار به پایان رسید. جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه با حضور ۳۲ تیم و با انجام ۶۴ مسابقه در هشت گروه مقدماتی و حذفی برگزار شد.
ترینهای جام جهانی
"کیلیان امباپه" مهاجم ۱۹ ساله فرانسه با زدن چهار گل و ارائه نمایشی خوب به عنوان پدیده و بهترین بازیکن جوان جام انتخاب شد و جایزه بهترین بازیکن جام هم به "لوکا مدریچ" کاپیتان کرواسی تعلق گرفت. همچنین "تیبو کورتوآ" دروازه بان بلژیک در هفت مسابقه ۶ گل دریافت کرد و با عملکردی خوب جایزه دستکش طلایی را از آن خود کرد و عنوان آقای گلی جام هم به "هری کین" کایتان انگلیس رسید که ۶ گل در یان جام به ثمر رساند. جایزه بازی جوانمردانه هم به تیم ملی فوتبال اسپانیا تعلق گرفت.
دقایق و پنالتیهای سرنوشت سازبرنده مسابقه تیمهای اسپانیا با روسیه، دانمارک با کرواسی و انگلیس با کلمبیا در مرحله یک هشتم نهایی و بازی تیمهای روسیه با کرواسی در یک چهارم نهایی پس از تساوی در وقت قانونی و اضافه با زدن ضربات پنالتی تعیین شد. همچنین مسابقه تیمهای کرواسی و انگلیس در نیمه نهایی هم پس از تساوی یک به یک در وقت قانونی در وقت اضافه ۲ بر یک به سود کرواتها به پایان رسید.
همه گلهای جام بیست و یکمدر مجموع مسابقات برگزار شد، ۱۶۴ گل از خط دروازهها گذشته است که به طور میانگین هر بازی ۲.۵ گل داشته است. "یوری گازینسکی" از روسیه در بازی افتتاحیه نخستین گل جام را در بازی افتتاحیه مقابل عربستان زد و "ماریو مانژوکیچ" کروات آخرین گل جام جهانی را در بازی فینال مقابل فرانسه به ثمر رساند. همچنین پیروزی پنج بر ۲ بلژیک مقابل تونس در دور دوم مرحله مقدماتی از گروه هفتم، برد ۶ بر یک انگلیس مقابل پاناما در دور دوم مرحله مقدماتی از گروه هفتم و شکست چهار بر سه آرژانتین مقابل فرانسه در نخستین مسابقه مرحله یک هشتم نهایی پرگلترین مسابقات جام جهانی بود و انگلیس با زدن ۶ گل مقابل پاناما هم بیشترین تعداد گل در یک بازی را به ثمر رسانده است.
پنالتی در زمینهای روسیهدر مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه داوران ۲۷ ضربه پنالتی اعلام کردند که هفت ضربه را بازیکنان به هدر دادند. نخستین پنالتی در بازی اسپانیا و پرتغال در دور نخست مرحله مقدماتی از گروه دوم برای پرتغال گرفته شد که "کریستیانو رونالدو" آن را تبدیل به گل کرد و در بازی فینال هم "آنتوان گریزمان" دومین گل فرانسه را از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند و آخرین پنالتی جام لقب گرفت. "لیونل مسی" از آرژانتین در بازی با ایسلند در دور نخست مرحله مقدماتی از گروه چهارم هم نخستین بازیکنی بود که ضربه پنالتی را از دست داد.
کارتهایی که از جیب داوران خارج شدداوران هم ۲۲۳ کارت زرد و چهار کارت قرمز به بازیکنان نشان داده اند. نخستین اخطاری جام "الکساندر گولووین" از روسیه در بازی افتتاحیه لقب گرفت و اخطار آخر را هم "شیمه ورسالیکو" بازیکن کرواسی در فینال دریافت کرد. "کارلوس سانچز" از کلمبیا در بازی با ژاپن نخستین اخراجی جام جهانی بود، پس از آن هم "ژروم بوآتنگ" از آلمان در بازی با سوئد، "ایگور اسمولینکوف" از روسیه در بازی با اروگوئه و "میشائیل لانگ" از سوییس در بازی با سوئد از بازی اخراج شدند. بیشترین اخطار برای تیم کلمبیا در بازی با آرژانیتن بود که بازیکنان این تیم ۶ اخطار دریافت کردند. همچنین بازی پاناما با بلژیک در دور اول گروهی با هشت اخطار (پنج اخطار پاناما و سه اخطار بلژیک)، بازی آرژانتین با فرانسه در دور حذفی با هشت اخطار (آرژانتین با پنج اخطار و فرانسه با سه اخطار) و بازی کلمبیا با انگلیس در دور حذفی با هشت اخطار (کلمبیا با ۶ اخطار و انگلیس با ۲ اخطار) بیشتری مسابقاتی بود که داوران کارت زرد به بازیکنان نشان دادند.
رکورد گل به خودیدر رقابتهای جام جهانی بازیکنان ۱۲ گل به خودی را وارد دروازه خودشان کردند که نخستین گل به خودی جام را "عزیز بوهدوز" از مراکش در بازی با ایران در دور نخست مرحله مقدماتی از گروه دوم وارد دروازه تیمش کرد. آخرین گل به خودی جام را هم ماریو مانژوکیچ کروات در بازی فینال با فرانسه به عنوان نخستین گل بازی به تور دروازه خودی چسباند.
بازیکنان جانشین نخستین تعویض جام متعلق به روسیه در بازی افتتاحیه با عربستان است که "آلن زاگوئف" جای خود را در نیمه نخست به "دنیس چریشف" داد. این مسابقه با پنج گل به سود میزبان به پایان رسید و یکی از پرگلترین مسابقات افتتاحیه لقب گرفت. آخرین بازیکنان جانشین هم در این جام "نبیل فکیر" به جای "الیویه ژیرو" برای فرانسه و "مارکو پیاتسا" به جای "ایوان استرینیچ" برای کرواسی هر ۲ در نیمه دوم در بازی فینال بودند.
VAR با فرانسه کلید خورد
در جام بیست و یکم فیفا برای نخستین بار از سیستم VAR (بازبینی ویدیویی با کمک داوران ویدیویی) و GOAL LAIN (تکنولوژی خط دروازه) در مسابقات استفاده کرد. نخستین مسابقهای که در این جام از سیستم VAR و GOAL LAIN استفاده شد، در بازی استرالیا با فرانسه از گروه سوم در دور نخست مرحله مقدماتی برای بازبینی خطای استرالیاییها روی بازیکن فرانسه بود که داور یک ضربه پنالتی برای فرانسویها گرفت و گل "ل پوگبا" گل دوم فرانسه هم با تکنولوژی خط دروازه تایید شد. همچنین فرانسه در مسابقه فینال هم با کمک همین سیستم آخرین ضربه پنالتی را هم با خطای هند بازیکن کرواسی گرفت و "آنتوان گریزمان" آن را تبدیل به گل دوم تیمش کرد.