سه اثر میراث ناملموس خوزستان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، سرپرست معاونت میراث فرهنگی خوزستان گفت: مراسم
محمدحسین ارسطو زاده با بیان اینکه میراث فرهنگی ناملموس به تولیدات و فرایندهای فرهنگی گفته میشود که با گذشت زمان و از نسلهای پیشین باقی ماندهاند ادامه داد: مردادماه هر سال همزمان با دهه کرامت، مردم خرمشهر مراسم آیینی استقبال از ورود کاروان امام رضا(ع) به ایران را برگزار می کنند.
وی افزود: در این مراسم، شعرخوانی و حماسه سرایی شاعران با اجرای نمایش، روایت زندگی نامه امام رضا ع توسط راویان، نواختن موسیقی سنج و دمام انجام می شود.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به تاریخچه برگزاری این مراسم آیینی عنوان کرد: امام رضا (ع) در سال 200 هجری قمری به پیشنهاد مأمون برای ولیعهدی از مدینه عازم ایران می شوند که یکی از دو مکان روایت شده ورود آن حضرت مرز شلمچه و مرز آبی در خرمشهر کنونی است .
ارسطو زاده در خصوص بازار عیدیا توضیح داد: این بازار در نزدیکی امامزاده بی بی خدیجه برپا می شود و بازار نوروزی ویژه کودکان آن؛ تنها بازار بازمانده بازار محلی عیدیا است که در نخستین روز فروردین ماه هر سال به مدت یک نیمروز(از صبح تا ظهر) در شهرستان بهبهان برپا می شود.
وی با اشاره به ثبت ملی مهارت گلیم بافی هفتکل(گلیم قشقایی) بیان کرد: این هنر یکی از کهن ترین هنر دست بافت های سنتی است که به علت ویژگی هایی از جمله حاشیه خاص خود، اهمیت ویژه ای دارد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد: گلیم هفتکل دارای حاشیه معروف به دو رنگ یا سه رنگ است که به آن مَلیلِه یا در زبان ترکی وَنی می گویند و با سه حاشیه ی باریک معروف به پِیکام، حاشیه ی پهن و نصف حاشیه ای که در متن گلیم است بافته می شود.
از ابتدای امسال تاکنون سه اثر، سال گذشته یک اثر(سینی قاسم-مربوط به آیینهای عزاداری محرم) و سال 95 ، یازده اثر ناملموس خوزستان ثبت ملی شد.