به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، غفلت عاطفی را دشوار و پیامد آن را در مقایسه با غفلتهای دیگر طولانیتر و شدیدتر اعلام کرد.
ندا محمدی، ضرورت آشنایی با موارد کودک آزاری، نحوه مداخله، شناسایی و پیگیری آن را مهم دانست و گفت: کودک آزاری استفاده عمدی از قدرت، زور و تهدید از سوی فرد یا گروه است و شامل انواع آزار جسمی، جنسی، عاطفی و بهره کشی است و باعث خدشه به سلامتی، حیات، رشد و عزت نفس کودک میشود.
مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، کودک آزاری جسمی را استفاده عمدی از قدرت فیزیکی در برابر کودک اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به ناپسند بودن تنبیه بدنی در بیشتر فرهنگ ها، روانشناسان و روانپزشکان بر این باورند که تنبیه بدنی نه تنها راه موثری در تربیت کودکان نیست، بلکه تنها تاثیر موقتی و کوتاه مدت داشته و باعث افزایش خشونت، تنفر و انتقام جویی در کودکان میشود.
محمدی، در ادامه به کودک آزاری جنسی اشاره کرد که موجب درگیر شدن کودک با رفتارهای جنسی نامتناسب با سطح تکامل رشدی او میشود.
او، محبت یا مراقبت ناکافی از کودکان را اساس خشونت در کودکان برشمرد و با بیان اینکه واکنش گروههای سنی مختلف به خشونت متفاوت است، افزود: کودک از حدود دو تا سه سالگی نشانههای وجود خشونت در خانه را تشخیص داده و به آنها واکنش نشان میدهد.
تجربه خشونت و فرار نوجوانان از خانهاین کارشناس سلامت یکی از مهمترین دلایل فرار نوجوانان از خانه را تجربه خشونت در خانواده بیان کرد و ادامه داد: در صورت مشاهده نشانهها و شواهد مبنی بر احتمال وقوع بدرفتاری کودک و خانواده، باید برای بررسی و اقدامات درمانی و مراقبتی، به پزشک و روانشناس ارجاع شوند.
کودکان را در برابر خشونت، توانمند سازیماو با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان باید در شرایط بحرانی بتوانند اقداماتی برای در امان بودن خود انجام دهند، تاکید کرد: شناخت مکانهای امن در محیط منزل، محله یا دوستان، چگونگی تماس با مراکزی مانند پلیس یا اورژانس اجتماعی و پرهیز از میانجیگری کردن بین دعوای پدر و مادر، از اقدامات مهم در شرایط بحرانی است.