به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نشست اتحادیه اروپا و چین با موضوع تجارت روزهای دوشنبه و سه شنبه در پکن برگزار میشود و قرار است در این نشست کشورهای اروپایی و چین تمایل مشترک خود را برای حفظ توافق هستهای ایران که سال ۲۰۱۵ امضا شد، ابراز کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، چین امیدوار است در پی اعمال تعرفههای جدید کمرگی از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، این نشست برای ایجاد یک جبهه مشترک در برابر آمریکا مناسب باشد. قرار است در این نشست لی کچیانگ نخست وزیر چین با دونالد توسک رئیس شورای اروپا و ژان-کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا دیدار کند. لی کچیانگ امیدوار است این دو بلوک اقتصادی بزرگ با یکدیگر متحد شوند. پکن که قصد دارد بیانیه مشترکی را علیه سیاستهای تجاری دونالد ترامپ منتشر کند، به نشانه حسن نیت پیشنهاد گشایش بیشتر بازار چین را مطرح کرده است.
مقامات اتحادیه اروپا پس از آنکه بروکسل نپذیرفت با پکن شکایت نامه مشترکی را علیه آمریکا در سازمان جهانی تجارت تنظیم کند، میگویند بیانیه این نشست، بیانیهای ضعیف خواهد بود که تنها بر تعهد دو طرف در خصوص تجارت چند جانبه تأکید میکند.
آمریکا و چین در یک جنگ تجاری درگیرند و به نظر نمیرسد قصد داشته باشند مذاکرات خود را از سر بگیرند. آمریکا ابتدا ششم ژوئیه، تعرفههای گمرکی ۲۵ درصدی را بر حدود ۳۴ میلیارد دلار (۲۹ میلیارد یورو) از محصولات وارداتی از چین به اجرا گذاشت. چین نیز بلافاصله در اقدامی متقابل، کالاهای وارداتی از آمریکا را مشمول تعرفههای گمرکی مشابه کرد.
جیانگ مینگ سفیر چین در اتحادیه اروپا اعلام کرد: مذاکرات میان اتحادیه اروپا و چین درباره این خواهد بود که چگونه روابط میان دو طرف میتواند به یک "استاندارد ثبات" در برابر "سقوط" ناشی از یکجانبه گرایی و سیاست حمایت از تولیدات داخلی تبدیل شود.
در اتحادیه اروپا تردیدها درباره تمایل واقعی پکن برای گشایش بیشتر بازار چین همچنان باقی است. مذاکرات باید به ایجاد یک گروه کاری برای مدرن سازی سازمان جهانی تجارت منجر شود. دو نشست اخیر که در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ برگزار شد، به علت اختلاف نظرها درباره دریای چین جنوبی و تجارت بدون صدور بیانیه پایانی خاتمه یافت.